Πως μπορείτε να κερδίσετε μια θέση στο διαγωνισμό του MIT Enterprise Forum Greece;

    Από: Startup Team

Δωρεάν συμμετοχή σε webinars που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις βασικές αρχές του Perfect Pitch και να υποβάλλετε την αίτησή σας για τον ετήσιο διαγωνισμό καινοτομίας!

Στις 10 Ιανουαρίου 2018, ολοκληρώνεται η περίοδος αιτήσεων για τον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition 2018, που διεξάγεται για τέταρτη συνεχή φορά στη χώρα μας από το MIT Enterprise Forum Greece. Ο διαγωνισμός στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης του κοινού για το διαγωνισμό, το MITEF Greece διοργανώνει μια σειρά δωρεάν webinars «Perfect Pitch» σε συνεργασία με την Linda Plano (Plano & Simple), καταξιωμένη σύμβουλο σε θέματα παρουσίασης και επιχειρηματικής ανάπτυξης για νέους επιχειρηματίες. Η αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό αποτελεί ουσιαστικά την έγγραφη παρουσίαση των επιχειρηματικών ιδεών που νεοφυείς εταιρίες θέτουν προς αξιολόγηση. Η σειρά των 2 δωρεάν webinars «Perfect Pitch» με τη Linda Plano, διάρκειας 90’,  θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να στοιχειοθετήσουν την αίτηση τους και να καταγράψουν την ιδέα τους με ένα πιο συγκροτημένο τρόπο. Πληροφορίες για τα δωρεάν webinars με σκοπό τη βελτιστοποίηση της αίτησης συμμετοχής των ενδιαφερομένων, θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: bit.ly/2Biu98t

Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 25 επικρατέστερες ομάδες, που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο με βάση τα ακόλουθα τρία κριτήρια: τεχνολογική καινοτομία, ικανότητα επέκτασης στην παγκόσμια αγορά και δυναμική για ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία. Το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης ξεκινά από τις αρχές Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου. Κατά τη διάρκεια του 3μηνου προγράμματος αξιόλογοι μέντορες της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες. Παράλληλα,  οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος όπως Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Marketing & Επικοινωνία, Στρατηγικές Ανάπτυξης & Χρηματικό-οικονομικά, Διαπραγματευτικές Ικανότητες και Ανθρώπινο Δυναμικό, που θα πραγματοποιηθούν από στρατηγικούς συνεργάτες του MITEF Greece. Μεγάλο μέρος του περιεχομένου των εργαστηρίων περιλαμβάνει υλικό από προγράμματα επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιούνται στο πανεπιστήμιο του MIT, με την υποστήριξη και εισηγήσεις από την EY. Στο τέλος του 3μηνου προγράμματος οι 10 επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στον τελικό γύρο, όπου και θα αναδειχθούν οι 3 νικήτριες ομάδες για το 2018.

Ο περσινός διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2017 με την ανάδειξη των τριών νικητών: FreshStrips, Exclusivi και CubeRM. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις που έλαβαν χώρα στον περσινό διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: MITEF Greece Startup Competition 2017. Παρακολουθήστε το βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές του διαγωνισμού στο ακόλουθο σύνδεσμο: Highlights of MITEF Greece Startup Competition.

Την προσπάθεια του MIT Enterprise Forum στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού υποστηρίζουν χορηγοί, στρατηγικοί συνεργάτες καθώς και χορηγοί επικοινωνίας. Χρυσός χορηγός είναι το The Hellenic Initiative ενώ ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Peoples Trust επιδιώκοντας να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος των τεχνολογικών startups, υποστηρίζει το φετινό διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition προσφέροντας τα χρηματικά ποσά των βραβείων του διαγωνισμού για τους 3 νικητές. Μεγάλοι υποστηρικτές του διαγωνισμού είναι η Alpha Bank και η . Χορηγός φιλοξενίας είναι το Athenaeum Intercontinental Hotel. Στρατηγικοί συνεργάτες του οργανισμού είναι οι εταιρίες Korn Ferry|HayGroup, POTAMITISVEKRIS, Sylipsis και Regus. Υποστηρικτής των εκδηλώσεων είναι η εταιρία Eventora ενώ Community Partners είναι το Mindspace και η Moosend. Χορηγοί επικοινωνίας του διαγωνισμού είναι: emea.gr, epixeiro.gr, Startupper.gr, insider.gr, reporter.gr, reader.gr και startup.gr.

Για  περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο mitefcompetition.org/greece για να συμπληρώσουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στον φετινό διαγωνισμό. Επίσης, πληροφορίες θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.