Τεράστιο χάσμα στην τιμολόγηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Τεράστιο χάσμα στην τιμολόγηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών εξακολουθεί να επικρατεί σε όλο τον κόσμο. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα στην ευρυζωνική τιμολόγηση σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα ένας μηνιαίος λογαριασμός για ευρυζωνικές υπηρεσίες στο Ιράν φθάνει κατά μέσο όρο σε $ 5,37. Το Ιράν προσφέρει τη φθηνότερη ευρυζωνική σύνδεση στον κόσμο, ενώ η Μπουρκίνα Φάσο την πιο ακριβή, με τη μέση τιμή ενός μηνιαίου πακέτου υπηρεσιών να φθάνει το εκπληκτικό ποσό των $ 954,54.

Έρευνα, που διεξήχθη από την Cable.co.uk, δείχνει, στο μεταξύ, ότι η περιήγηση στο Internet είναι εξαιρετικά φθηνή σε όλη την Ανατολική Ευρώπη με μηνιαία τιμή κατά μέσο όρο $ 5,51 στην Ουκρανία, $ 9,93 στη Ρωσία και $ 13,47 στη Ρουμανία. Στη Δυτική Ευρώπη, οι τιμές αυξάνονται σημαντικά και στη Γερμανία για παράδειγμα, οι καταναλωτές πληρώνουν κατά μέσο όρο $ 34,07 τον μήνα για ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι χρήστες καλούνται να πληρώσουν σχεδόν διπλάσια τιμή από εκείνους στη Γερμανία, με τον μέσο μηνιαίο λογαριασμό να κινείται κατά μέσο όρο στα $ 66,17. Η ψαλίδα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο σε κάποιες άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Μπουρκίνα Φάσο. Το κράτος της Δυτικής Αφρικής έχει τις υψηλότερες τιμές ευρυζωνικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο με έναν μηνιαίο λογαριασμό να αγγίζει, κατά μέσο όρο, το «αστρονομικό» ποσό των $ 961,22. Να σημειωθεί ότι περίπου το 97% των κατοίκων δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η πρόσβαση στο Internet αφορά τις μεγαλύτερες αστικές περιοχές, αν και ακόμη και σε αυτές η σύνδεση είναι συνήθως αναξιόπιστη και σχεδόν αδύνατο να την αντέξει κάποιος οικονομικά.

Συνολικά η υποσαχάρια Αφρική έχει τις χειρότερες επιδόσεις στον κόσμο, καθώς σχεδόν και οι 31 χώρες της περιοχής βρίσκονται σε εκείνο το τμήμα της λίστας, που φιλοξενεί τα κράτη με τις πιο ακριβές ευρυζωνικές υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δυτική Ευρώπη

Από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης η Ιταλία είναι η φθηνότερη όσον αφορά τις ευρυζωνικές υπηρεσίες, με μέση τιμή τα $ 28,89 τον μήνα. Ακολουθεί η Γερμανία ($ 34,07), η Δανία ($ 35,90) και η Γαλλία ($ 36,34). Το Ηνωμένο Βασίλειο αναδείχθηκε η 8η φθηνότερη χώρα μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ, με μέση τιμή πακέτου $ 40,52 το μήνα.

Στην περιοχή της Εγγύς Ανατολής, η Συρία είναι η χώρα με το πιο φθηνό μέσο μηνιαίο κόστος με $ 12,15. Αντίθετα, Σαουδική Αραβία ($ 84,03), Μπαχρέιν ($ 104,93), Ομάν ($ 147,87), Κατάρ ($ 149,41) και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ($ 155,17) προσφέρουν στους καταναλωτές την πιο ακριβή συνδεσιμότητα.

Το Ιράν είναι η φθηνότερη χώρα στην Ασία (και παγκοσμίως) με μέση τιμή πακέτου τα $ 5,37 τον μήνα. Ακολουθεί το Νεπάλ ($ 18,85) και η Σρι Λάνκα ($ 20,17). Οι Μαλδίβες ($ 86,08), το Λάος ($ 231,76) και το Μπρουνέι ($ 267,33) παρέχουν την ακριβότερη τιμή πακέτου ανά μήνα.

Το Μεξικό είναι η φθηνότερη χώρα στην Κεντρική Αμερική με μέσο κόστος ευρυζωνικού πακέτου ανά μήνα τα $ 26,64, ενώ ο Παναμάς είναι η πιο ακριβή, με μέση τιμή πακέτου $ 112,77 τον μήνα.

Στη Βόρεια Αμερική, ο Καναδάς προσφέρει το φθηνότερο ευρυζωνικό πακέτο υπηρεσιών ($ 54,92), ενώ το Saint-Martin προσφέρει τις φθηνότερες ευρυζωνικές υπηρεσίες στην Καραϊβική ($ 20,72 τον μήνα).

Η έρευνα

Τεράστιο χάσμα στην τιμολόγηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών

Η μελέτη της Cable.co.uk της ερεύνησε το καθεστώς τιμολόγησης των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε 196 χώρες. Τα ευρήματά της αναδεικνύουν τις τεράστιες παγκόσμιες ανισότητες στο κόστος της σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Για τις ανάγκες της έρευνας περισσότερα από 3.351 πακέτα ευρυζωνικών συνδέσεων καταγράφηκαν και αναλύθηκαν από τις εταιρείες BDRC Continental και Cable.co.uk το διάστημα μεταξύ 18 Αυγούστου και 12 Οκτωβρίου 2017.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr