Οι τεχνολογικές αλλαγές που θα ζήσουμε το 2018

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Προβλέψεις για τις νέες τάσεις που μέσα στο νέο έτος αναμένεται να μπουν στην καθημερινότητά μας.

Το 2017 υπήρξε μια χρονιά κατά την οποία μια σειρά από μεγάλες επενδύσεις κυρίως στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της επαυξημένης πραγματικότητας έφεραν πιο κοντά από ποτέ τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο. Επιπλέον, η τάση για τη χρήση πιο καθαρής ενέργειας και η αποδέσμευση από τα ορυκτά καύσιμα μπήκε στην πρώτη γραμμή, ιδιαίτερα μετά την απόφαση των ΗΠΑ να απέχουν από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Η νέα χρονιά που μόλις άρχισε δεν μπορεί παρά να συνεχίσει την παρακαταθήκη των προηγούμενων μηνών, και να μας δείξει ακόμη καλύτερα τον δρόμο στον οποίο βαδίζουν τεχνολογικά οι κοινωνίες του μέλλοντος.

Αυτές είναι μερικές από τις τεχνολογικές προβλέψεις του νέου έτους, βασισμένες σε αυτά τα οποία είναι πολύ πιθανό να δούμε μέχρι το τέλος του 2018.

ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΣΕΠΗΣ

Οι τεχνολογικές αλλαγές που θα ζήσουμε το 2018

Η εικονική πραγματικότητα δεν έφερε τα αποτελέσματα που θέλαμε την περασμένη χρονιά. Παρέμεινε ακριβή, λιγότερο προσιτή και δεν κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο (όπως πολλοί περίμεναν). Όμως το 2018 μια παρόμοια τεχνολογία αναμένεται να μπει σε περισσότερα σπίτια, κυρίως μέσω των smartphones. Και ο οδηγός για αυτήν την εξέλιξη θα είναι η επαυξημένη πραγματικότητα. Ήδη μέσα από τις κάμερες των κινητών μας βλέπουμε τον φυσικό κόσμο με άλλη ματιά. Ψηφιακές πληροφορίες εμφανίζονται στις οθόνες μας και τη χρονιά αυτή αναμένουμε να δούμε την επαυξημένη πραγματικότητα να εισχωρεί για τα καλά στον τομέα του μάρκετινγκ για να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που καταναλώνουμε.

ΡΟΜΠΟΤ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Οι τεχνολογικές αλλαγές που θα ζήσουμε το 2018

Τη χρονιά που πέρασε είδαμε για πρώτη φορά την τάση των ρομπότ να βγαίνουν στους δρόμους. Όχι για να υποδουλώσουν την ανθρωπότητα, αλλά για δουλειές όπως την επίβλεψη σε ξενοδοχεία, τον έλεγχο της ασφάλειας σε πολυκαταστήματα, ή την παράδοση φαγητού και δεμάτων. Τα ρομπότ αυτά κινούνται μέσω της τεχνολογίας GPS και της χρήσης καμερών. Όμως η νέα τάση δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη, εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Κι αυτό διότι υπήρξαν περιστατικά εχθρικής συμπεριφοράς από oρισμένους που δεν βλέπουν με καλό μάτι την παρουσία ρομπότ τα οποία κάνουν τη δουλειά ενός ανθρώπου μπροστά στα μάτια μιας ολόκληρης γειτονιάς. Γι’ αυτό και όσα είναι να γίνουν φέτος, θα πρέπει να ακολουθήσουν ένα πολύ προσεκτικό μονοπάτι.

ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ

Οι τεχνολογικές αλλαγές που θα ζήσουμε το 2018

Δεν είστε σπίτι και ένας μεταφορέας φέρνει κάποιο δέμα ή το φαγητό που έχετε παραγγείλει; Από το 2017 η Amazon επέλεξε να δώσει τη λύση σε αυτό το ζήτημα μέσω υπηρεσίας η οποία επιτρέπει σε έναν μεταφορέα της να ανοίξει το έξυπνο κλείδωμα του σπιτιού για να αφήσει την παραγγελία στην ώρα της. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Το 2018 θα δούμε πολλές συνεργασίες πάνω σε αυτόν τον τομέα και πολύ σύντομα το άνοιγμα της πόρτας όσων εμπιστεύονται αυτήν την τεχνολογία θα είναι για κάποιους πολύ εύκολο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com