Αύξηση των δαπανών για υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών κατά 2% το 2018

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Αυξημένες κατά 2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα αναμένεται να είναι, το 2018, οι δαπάνες για υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών και για υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με έρευνα της IDC, οι παγκόσμιες δαπάνες για υπηρεσίες Telecoms και Pay TV θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του $1,7 δις το 2017, που συνιστά αύξηση κατά 1,7% σε σχέση με το 2016, ενώ για το 2018 η αύξηση υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 2% σε ετήσια βάση, με τη διεθνή αγορά να υπερβαίνει το $1,7 δις.

 

Όπως εκτιμά η IDC (Worldwide Telecom Services Database), το πιο ισχυρό τμήμα της αγοράς των Telecoms θα παραμείνει το Mobile, που αντιπροσωπεύει το 52% της αξίας του κλάδου το 2017. Η αγορά κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να εμφανίσει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 2% (CAGR) για την περίοδο προβλέψεων 2017-2021. Την αγορά θα τροφοδοτήσει, κατά κύριο λόγο, η χρήση κινητών δεδομένων και οι εφαρμογές M2M, με τις δύο κατηγορίες να αντισταθμίζουν τις μειώσεις των δαπανών για τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων. Να σημειωθεί ότι τα έσοδα από υπηρεσίες φωνής μέσω δικτύων σταθερής τηλεφωνίας, αναμένεται να κινηθούν πτωτικά κατά 10% το διάστημα 2017-2021.

Στο μεταξύ, οι δαπάνες για υπηρεσίες σταθερών δεδομένων, που αντιπροσωπεύουν το 21% της συνολικής αγοράς (2017), εκτιμάται ότι θα αυξηθούν – κατά μέσο όρο – κατά 4% σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης (Pay TV), που περιλαμβάνουν τόσο τη συμβατική τηλεόραση, όσο και τη δορυφορική, αλλά και τις υπηρεσίες Internet protocol (IP) και επίσης αυτές της επίγειας ψηφιακής, αναμένεται να διατηρηθούν σταθερές σε όλη την περίοδο της πρόβλεψης (2017-2021).

Συνδυαστικά “πακέτα”

Όπως εξηγούν οι αναλυτές της IDC, οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης αποτελούν όλο και πιο σημαντικό τμήμα των συνδυαστικών τηλεπικοινωνιακών “πακέτων” υπηρεσιών, στα οποία στρέφονται οι καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπό αυτήν την έννοια, σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση, οι υπηρεσίες τηλεόρασης καταλαμβάνουν όλο και πιο κομβική θέση, στην αντζέντα των εταιρειών του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών, διεθνώς. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι διεθνώς δεν μπορούν να αγνοήσουν ότι οι δαπάνες για συνδυαστικά “πακέτα” κινήθηκαν ανοδικά κατά 9% το 2017, ενώ, για το τρέχον έτος, η αντίστοιχη αύξηση αναμένεται να είναι της τάξης του 7%.

Υπερδύναμη οι ΗΠΑ

Σε γεωγραφική βάση, οι ΗΠΑ θα είναι η μεγαλύτερη αγορά υπηρεσιών Τηλεπικοινωνίας με έσοδα ύψους $635 δις το 2017, με τη Βόρεια Αμερική να πρωταγωνιστεί. Η περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως για τις υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών, ακολουθούμενη από την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA). Οι δε αγορές με την ταχύτερη ετήσια ανάπτυξη το 2017 εκτιμάται πως ήταν οι αναδυόμενες αγορές της Ασίας/Ειρηνικού και η EMEA.

“Το mobile κυριαρχεί και θα συνεχίσει να κυριαρχεί στη συνολική αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς οι χρήστες τόσο στις αναπτυσσόμενες, όσο και στις αναπτυγμένες αγορές, επιθυμούν ολοένα και περισσότερες κινητές υπηρεσίες βασισμένες σε 3G, 4G και στο άμεσο μέλλον 5G, ως βασικό στοιχείο τόσο των προσωπικών, όσο και των επιχειρηματικών τηλεπικοινωνιακών τους αναγκών”, αναφέρουν οι αναλυτές της IDC.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr