Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη της LG μαθαίνει να κάνει τη ζωή μας καλύτερη

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Η πλατφόρμα DeepThinQ 1.0 προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης του ΑΙ σε τομείς που δεν είχαμε φανταστεί.

Η LG Electronics αναπτύσσει τη δική της τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης βασισμένη στο deep learning με την εφαρμογή του δικού της εργαλείου ανάπτυξης Τεχνητής Νοημοσύνης σε όλα τα επιχειρηματικά της τμήματα.

Το DeepThinQ 1.0 αναπτύχθηκε πέρυσι με την ίδρυση του Εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης της LG, στην Κορέα, που στοχεύει στην επιτάχυνση της έρευνας πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Η πλατφόρμα επιτρέπει την εύκολη ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να εφαρμοστούν deep learning τεχνολογίες σε μελλοντικά LG προϊόντα.

Σύμφωνα με τη στρατηγική για ανοιχτή τεχνολογία του προσφάτως ανακοινωθέντος brand Τεχνητής Νοημοσύνης ThinQ, τα LG προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί με το DeepThinQ – από κινητές έως οικιακές συσκευές – θα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον χρήστη συνδέοντας ένα πλήθος τεχνολογιών και λύσεων. Το DeepThinQ 1.0 διαθέτει λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης όπως η αναγνώριση φωνής, βίντεο και κίνησης καθώς και ανίχνευση χώρου και ανθρώπινου σώματος, οι οποίες αναπτύχθηκαν με δεδομένα που συλλέχθηκαν από τις συνήθειες χρήσης των καταναλωτών της LG με την πάροδο του χρόνου.

Το DeepThinQ 1.0 σχεδιάστηκε εξαρχής για να λειτουργεί ως ανοιχτή πλατφόρμα, να είναι διαφοροποιημένο και να υποστηρίζει ταυτόχρονα διαφορετικά λειτουργικά συστήματα όπως Android, Linux και webOS.

Τα προϊόντα που αναπτύσσονται στην πλατφόρμα DeepThinQ εκπαιδεύονται με τη χρήση cloud servers για να γίνονται πιο έξυπνα με την πάροδο των ετών. Αυτή η εκπαιδευτική λειτουργία βρίσκεται στην καρδιά του DeepThinQ, επιτρέποντας στα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της LG να κατανοούν όχι μόνο το εξωτερικό τους περιβάλλον αλλά και τις συμπεριφορές των χρηστών τους. Για παράδειγμα, το κλιματιστικό LG ThinQ μαθαίνει τις συνήθειες των καταναλωτών με την πάροδο του χρόνου και ρυθμίζει τη θερμοκρασία του δωματίου ανάλογα με την προτίμησή τους. Στο αυτοκίνητο, η τεχνολογία παρακολούθησης της καμπίνας της LG μαθαίνει τις εκφράσεις του προσώπου και τις χειρονομίες του οδηγού και αναγνωρίζει τη στιγμή που αρχίζει να νιώθει υπνηλία. Σε επόμενο στάδιο, το ThinQ θα είναι σε θέση να προσαρμόζει αυτόματα τη μουσική, τα φώτα ή τον κλιματισμό μέσα στο αυτοκίνητο μαθαίνοντας από τις συνήθειες των επιβατών που χρησιμοποιούν πιο συχνά το αυτοκίνητο.

DeepThinQ

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη της LG μαθαίνει να κάνει τη ζωή μας καλύτερη

Το DeepThinQ αλλάζει ήδη τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται ορισμένα προϊόντα που απευθύνονται σε εμπορικούς και καταναλωτικούς κλάδους. Τα Airport Guide Robots της LG που βρίσκονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon της Κορέας χρησιμοποιούν εξελιγμένους ήχους περιβάλλοντος που βελτιώνουν τη διαδικασία αναγνώρισης φωνής, επιτρέποντας στους επιβάτες να γίνονται πιο εύκολα κατανοητοί. Αντίστοιχα, η ρομποτική ηλεκτρική σκούπα ξεχωρίζει τη διαφορά μεταξύ καρέκλας και σκύλου και πλοηγείται αντίστοιχα.

«Το DeepThinQ είναι η ενσάρκωση της φιλοσοφίας μας, να παρέχουμε τις πιο ισχυρές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης στους πελάτες μας μέσω μιας στρατηγικής ανοιχτής πλατφόρμας, ανοιχτής συνεργασίας και ανοιχτής συνδεσιμότητας» δήλωσε ο δρ. IP Park, Chief Technology Officer της LG Electronics. «Το ThinQ θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας, γιατί τα ThinQ προϊόντα θα μάθουν να παρέχουν έξυπνες υπηρεσίες για εκείνους και όχι το αντίστροφο».

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com