Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το Ethereum δια στόματος του δημιουργού του

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Όταν ο Vitalik Buterin συνέλαβε την ιδέα του Ethereum, θεωρούσε ότι όταν θα έβαζε μπρος το project, θα συνέχιζε να γράφει για το Bitcoin Magazine ή και ότι ενδεχομένως θα επέστρεφε στο πανεπιστήμιο.

Δεδομένου του ότι το Ethereum έχει κεφαλαιοποίηση που ξεπερνάει τα 120 δισ. δολ., αυτό πλέον μοιάζει μάλλον απίθανο. «Η πρώτη version του Ethereum που εμπνεύστηκα, ήταν πολύ λιγότερο φιλόδοξη σε σχέση με εκείνη, στην οποία κατέληξα μετά από κάποιους μήνες και σίγουρα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που σκέφτομαι αυτήν τη στιγμή», σημείωσε ο Vitalik Buterin, μιλώντας στο Unchained.

Παράλληλα, ο Buterin δεν περίμενε και όλες αυτές τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής το Ethereum. Ακόμη, όπως λέει, θεωρούσε ότι το Ethereum θα χρησιμοποιούνταν για εξαιρετικά περιορισμένους σκοπούς: «Αν συμβεί το X, τότε στείλε 5 δολάρια στον λογαριασμό Y. Αν συμβεί το Z, στείλε 5 δολάρια στον λογαριασμό B. Κάπως σκεφτόμουν ότι θα χρησιμοποιούνταν το Ethereum. Με τον καιρό οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν για αυτό (…)».

Μιλώντας για τις διαφορές μεταξύ του τι οραματιζόταν και του τι έγινε στην πραγματικότητα, ο ίδιος το 2016 είχε δηλώσει: «Να πάνε να πνιγούν όλοι οι μεγάλοι. Έχουν ήδη αρκετά χρήματα». Όμως, πώς σχολιάζει το γεγονός ότι η Ethereum Enterprise Alliances (σ.σ. κοινοπραξία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain του Ethereum) περιλαμβάνει εταιρείες όπως είναι η JP Morgan, η BP και η Microsoft;

Περισσότερα στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com