Στα $12 δις η παγκόσμια αγορά τρισδιάστατης εκτύπωσης το 2018

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Χαρακτηριστικά συγκροτημένης αγοράς αποκτά σταδιακά, σε παγκόσμιο επίπεδο, η τρισδιάστατη εκτύπωση. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούν τον πήχη για την αγορά του 3D Printing το 2018 στα $12 δις (σ.σ. αφορά λογισμικό, hardware και υπηρεσίες). Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών International Data Corporation (IDC), έως το 2021, αναμένεται ότι οι παγκόσμιες δαπάνες για την τρισδιάστατη εκτύπωση θα κυμανθούν στα επίπεδα των $20 δις το 2021, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,5%.

Η έρευνα της IDC (Worldwide Semiannual 3D Printing Spending Guide) εκτιμά ότι οι δαπάνες για συσκευές τρισδιάστατης εκτύπωσης θα αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα της συνολικής αγοράς για όλη την περίοδο πρόβλεψης, φθάνοντας τα $6,9 δις το 2021 από $6,7 δις το 2018. Οι δαπάνες για υπηρεσίες 3D Printing, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, θα υπολείπονται ελαφρά, κινούμενες στα επίπεδα των $5,5 δις, ενώ το λογισμικό αναμένεται να διευρυνθεί με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 18,6% έως το 2021.

Αναφορικά με τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, που – κατά κύριο λόγο – θα δαπανήσουν τα μεγαλύτερα κονδύλια για την τρισδιάστατη εκτύπωση, πρωταγωνιστής αναδεικνύεται ο κλάδος των κατασκευών, ο οποίος θα ευθύνεται σχεδόν για το ήμισυ των παγκόσμιων δαπανών έως το 2021. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κλάδος με συνολικό ποσό δαπανών σχεδόν $1,3 δις το 2018, ακολουθούμενος από την εκπαίδευση ($974 εκατ.) και ο τομέας των καταναλωτικών αγαθών ($831 εκατ.). Μέχρι το 2021, η IDC αναμένει ότι οι επαγγελματικές υπηρεσίες και ο τομέας των λιανικών πωλήσεων θα πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων δαπανών για την τρισδιάστατη εκτύπωση.

Ταχύτερη ανάπτυξη

Οι τομείς που θα δουν την ταχύτερη ανάπτυξη των δαπανών για 3D εκτυπώσεις, έως το 2021, θα είναι οι βιομηχανίες πόρων (38,4% CAGR) και η υγειονομική περίθαλψη (35,4% CAGR).

“Οι λύσεις 3D Printing έχουν, πλέον, ξεφύγει από την παραδοσιακή χρήση τους και γίνονται ολοένα και πιο πολύτιμες στον τομέα της βιομηχανίας. Ειδικά στους τομείς της υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης, τα πρακτικά αποτελέσματα της τρισδιάστατης εκτύπωσης έχουν αρχίσει να είναι περισσότερο από ορατά”,αναφέρουν οι αναλυτές της IDC. Οι ίδιοι, πάντως, εξηγούν ότι, αν και καθημερινά παρουσιάζονται νέες καινοτόμες χρήσεις σε βασικούς κλάδους της παραγωγής, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η αεροδιαστημική και η ιατρική, ακόμη η αγορά της 3D εκτύπωσης βρίσκεται στα σπάργανα.

Πρωταγωνιστές

Οι ΗΠΑ θα είναι η περιοχή με τις υψηλότερες δαπάνες στην τρισδιάστατη εκτύπωση το 2018 ($4,1 δις) ακολουθούμενη από τη Δυτική Ευρώπη ($3,5 δις). Από κοινού, αυτές οι δύο περιοχές θα ευθύνονται σχεδόν για τα δύο τρίτα των συνολικών δαπανών για 3D Printing, έως το 2018. Η Κίνα θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά με περισσότερα από $1,5 δις, ακολουθούμενη από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και Αφρική (MEA) και την περιοχή Ασίας/Ειρηνικού (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας). Οι περιοχές, που θα παρουσιάσουν την ταχύτερη ανάπτυξη έως το 2021, θα είναι η Λατινική Αμερική (με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 27,2%) και η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (με 26%). Συνολικά, έξι από τις εννέα γεωγραφικές ζώνες του πλανήτη θα παρουσιάσουν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 20% έως το 2021.

 

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr