Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Μια απλή ερώτηση με μια τρομερά δύσκολη απάντηση: Ποιος είχε περισσότερα χρήματα; Ο John D. Rockefeller ή ο Genghis Khan;

Οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και ιστορικοί ξόδεψαν αμέτρητες ώρες έρευνας και τελικά κατέληξαν στη λίστα με τους 10 πιο πλούσιος ανθρώπους όλων των εποχών. Δες ποιοι είναι παρακάτω.

10. Genghis Khan

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών

Ο ηγέτης της Αυτοκρατορίας των Μογγόλων, πέρα του ότι ήταν ένας ικανότατος και άκρως επιτυχημένος στρατηγός, διέθετε και τεράστια πλούτη, τα οποία ως επί το πλείστον μοιραζόταν με τους στρατιώτες του.

Η περιουσία του είχε να κάνει κυρίως με τεράστιες εκτάσεις γης (στην ακμή της, η αυτοκρατορία του, εκτεινόταν από την Κίνα μέχρι την Ευρώπη), με τους ακαδημαϊκούς να υποστηρίζουν πως παρά τη μεγάλη του δύναμη δεν συσσώρευε ποτέ τα πλούτη του.

9. Bill Gates

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών

Ένας από τους πλουσιότερους εν ζωή. Στα 62 του χρόνια, ο Bill Gates είναι πια ο δεύτερος πιο πλούσιος τύπος του πλανήτη, πίσω από τον Jeff Bezos της Amazon. Bέβαια, ο Gates θα ήταν πλουσιότερος από τον Bezos εάν δεν ασχολούνταν με τη φιλανθρωπία σε τόσο μεγάλο βαθμό μέσω του ιδρύματός του Bill & Melinda Gates Foundation. Συγκεκριμένα, έχει δωρίσει περίπου 700 εκατομμύρια μετοχές της Microsoft μέσα από τα χρόνια καθώς και 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

8. Alan Rufus

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών

Ο λόρδος του Ρίτσμοντ και ανιψιός του Γουλιέλμου του Πρώτου (Αγγλία, 1040 – 1093), γνωστός και ως Alan ο κόκκινος (Alan the Red), σύμφωνα με στοιχεία είχε περιουσία 11.000 λιρών όταν πέθανε.

Σε περίπτωση που το ποσό αυτό σου φαίνεται μικρό, μάθε πως αντιστοιχούσε εκείνη την περίοδο στο 7% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ με αναγωγή σε σημερινά χρήματα μιλάμε για περίπου $194.000.000.000.

7. John D. Rockefeller

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών

Βιομήχανος και επονομαζόμενος «βασιλιάς του πετρελαίου», ξεκίνησε τι επενδύσεις του στη συγκεκριμένη βιομηχανία before it was cool, από το 1863 δηλαδή, και μέχρι το 1880, η εταιρεία του Standard Oil είχε τον έλεγχο της αμερικανικής παραγωγής σε ποσοστό 90%.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η περιουσία του ισοδυναμούσε με το 2% του αμερικανικού ΑΕΠ το 1918, δηλαδή κυμαινόταν κάπου στα $341.000.000.000.

6. Andrew Carnegie

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών

Αν ο Rockefeller που είδες προηγουμένως ήταν οι Boston Celtics της εποχής, τότε ο Carnegie ήταν οι Los Angeles Lakers. Το γράφουμε αυτό καθώς ο Σκοτσέζος μετανάστης έζησε την ίδια εποχή με τον «βασιλιά του πετρελαίου» και μοιραία υπήρχε μια άτυπη κόντρα για το ποιος ήταν πλουσιότερος.

Ο Carnegie κατάφερε να πουλήσει τη μεγαλύτερη χαλυβουργική εταιρεία των ΗΠΑ, την U.S. Steel, στην J.P. Morgan για 480 εκατομμύρια δολάρια, το 1901. Ποσό που σήμερα θα ήταν ίσο με $390.000.000.000. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Carnegie θεωρείται ο πιο πλούσιος Αμερικάνος όλων των εποχών.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com