Στο Θεό η περιουσία του Jeff Bezos μετά τα μαγαζιά χωρίς ταμεία της Amazon

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Ο Jeff Bezos, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά περίπου 2,8 δισ. δολάρια την Τρίτη, καθώς η μετοχή του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου του σημείωσε άνοδο 2,5% -μια ημέρα μετά το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος χωρίς ταμεία που προκάλεσε έντονο “βουητό” στον κλάδο συνολικά.

Ο Bezos διαθέτει πλέον καθαρή αξία ύψους 113,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes -τη μεγαλύτερη που είχε ποτέ. Έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι του δεύτερου και τρίτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Bill Gates και του Warren Buffett, οι οποίοι έχουν καθαρή αξία ύψους $92,5 δισ. Και $92,3 δισ. αντίστοιχα. Η περιουσία των 12 ψηφίων του Bezos τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο από τότε που το Forbes άρχισε να καταγράφει τις περιουσίες το 1982. Αν λάβουμε υπόψιν τον πληθωρισμό, ο Bill Gates ήταν πλουσιότερος το 1999, όταν πέρασε προς στιγμήν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια -αξίας περίπου 150 δισ. δολαρίων σε σημερινά δολάρια.

Ο ιδρυτής της Microsoft έχει επίσης αφιερώσει σε δωρεές μεγάλο κομμάτι του πλούτου του -οι δωρεές που έχει κάνει στη διάρκεια της ζωής του ξεπερνούν τα 36 δισ. δολάρια. Το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates, που διευθύνεται από τον Gates και τη σύζυγό του, είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο.

Περισσότερα στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com