Με γρήγορο ρυθμό υιοθετούν οι εταιρείες τις υποδομές cloud IaaS

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Με γρήγορο ρυθμό υιοθετούν τις υποδομές cloud (IaaS), σε διεθνές επίπεδο, οι επιχειρήσεις προκειμένου να ενισχύσουν τα επίπεδα απόδοσης και καινοτομίας. Μια νέα έρευνα από την Oracle αποκαλύπτει ότι, ενώ υπάρχουν αρνητικές επικρατούσες αντιλήψεις αναφορικά με την ασφάλεια, την πολυπλοκότητα και την απώλεια ελέγχου, οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο για την υιοθέτηση, φαίνεται ότι αρχίζουν να αντιμετωπίζονται ως ξεπερασμένοι μύθοι. Κι αυτό καθώς, όπως διαπιστώνει η μελέτη, όσοι έχουν μετακινηθεί σε υπηρεσίες IaaS αποδεικνύουν ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο θετική.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, τα δύο τρίτα (66%) των επιχειρήσεων, που ήδη χρησιμοποιούν υπηρεσίες IaaS σε κάποιο βαθμό, δηλώνουν ότι είναι πιο εύκολο να καινοτομήσουν. Στο ίδιο ποσοστό ανέρχονται οι επιχειρήσεις που τονίζουν ότι η μετακίνηση σε υπηρεσίες IaaS έχει μειώσει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για την υλοποίηση νέων εφαρμογών ή υπηρεσιών.

Επιπλέον, το 64% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι οι υπηρεσίες IaaS έχουν περικόψει σημαντικά τα κόστη για τη συνεχή συντήρηση, ενώ το 59% όλων των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις που δεν επενδύουν σε υπηρεσίες IaaS θα δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να συμβαδίσουν με επιχειρήσεις που επενδύουν.

Από την έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι οι έμπειροι χρήστες είναι δύο φορές πιο πιθανό να πιστεύουν ότι οι υπηρεσίες IaaS μπορούν να εξασφαλίσουν κορυφαία λειτουργική απόδοση σε όρους διαθεσιμότητας, χρόνου συνεχούς λειτουργίας και ταχύτητας, σε σύγκριση με όσους δεν υιοθετούν τέτοιες λύσεις. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι φοβούνται πως η μετακίνηση σε υπηρεσίες IaaS μπορεί να είναι περίπλοκη, το 64% των έμπειρων χρηστών IaaS δηλώνει ότι η μετακίνηση ήταν ευκολότερη από το αναμενόμενο.

Κομβικός ρόλος

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες συμφωνούν ότι οι υπηρεσίες IaaS θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιχείρησή τους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Μάλιστα, το 44% δηλώνει ότι θα εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο της υποδομής IT της επιχείρησής του σε περιβάλλον IaaS. Μόνο το 10% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι υπηρεσίες IaaS θα εξακολουθήσουν να έχουν μικρό ή ανύπαρκτο ρόλο στην επιχείρησή τους τα επόμενα τρία χρόνια.

“Όσον αφορά στην υιοθέτηση του cloud, υπήρχε πάντοτε μια υστέρηση της επικρατούσας αντίληψης σε σχέση με την πραγματικότητα. Το cloud εξακολουθεί να είναι κάτι σχετικά νέο για πολλές επιχειρήσεις και ορισμένες ξεπερασμένες αντιλήψεις υπάρχουν ακόμα. Τώρα, βλέπουμε υψηλά επίπεδα επιτυχίας και ικανοποίησης από επιχειρήσεις που εξοικονομούν χρήματα, μειώνουν την πολυπλοκότητα και πετυχαίνουν συναρπαστικές καινοτομίες χάρη στην υποδομή cloud”, τόνισε σχετικά ο Vice President, Iaas Product Management της Oracle, James Stanbridge.

Η έρευνα

Η Oracle συνεργάστηκε με τη Longitude Research, με στόχο την πραγματοποίηση συνεντεύξεων σε 1.614 επαγγελματίες του IT στην Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιταλία, τη Μαλαισία, τη Σαουδική Αραβία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο, σχετικά με την κατάσταση της υλοποίησης υποδομών cloud και το πώς πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία τα επόμενα χρόνια.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr