Η μεγάλη αλλαγή που θα φέρει η Apple στο iPhone 9

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Αφότου λάνσαρε τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X το 2017, η Apple θα προσφέρει φέτος τρία νέα μοντέλα… ανακατεύοντας την τράπουλα, σύμφωνα με τον αξιόπιστο αναλυτή της KGI Securities Ming-Chi Kuo.

Αντί να προσφέρει δύο μεσαίας τιμής iPhones και ένα premium μοντέλο X, η Apple θα στραφεί σε ένα μεσαίας τιμής iPhone με μικρότερων δυνατοτήτων κάμερα και οθόνη, και δύο μοντέλα premium που θα διαφοροποιούνται βάσει του μεγέθους οθόνης.

Για το μεσαίου εύρους μοντέλο, ο Kuo προβλέπει ένα iPhone από αλουμίνιο με οθόνη LCD 6,1 ιντσών, χωρίς δυνατότητα 3D Touch. Με πιθανότερη κωδική ονομασία το iPhone 9, το μοντέλο αυτό αναμένεται να έχει μία παραδοσιακή οθόνη Retina με περίπου 330 PPI, μαζί με μία μονή οπίσθια κάμερα. Άρα, το συγκεκριμένο μοντέλο θα αποτελεί εξέλιξη του iPhone 8 των 4,7 ιντσών και θα έχει την ίδια τιμή στα 699 δολάρια.

Ανεβαίνοντας κλίμακα, ο Kuo αναμένει δύο iPhones από ανοξείδωτο ατσάλι που θα αντικαταστήσουν το τωρινό iPhone X. Τα iPhone 11 και iPhone 11 Plus θα έχουν μάλλον οθόνες OLED 5,8 και 6,5 ιντσών αντίστοιχα, με ευκρίνεια Super Retina άνω των 450 PPI.

Η μικρότερη έκδοση θα είναι σχεδόν ταυτόσημη εξωτερικά με το iPhone X, ενώ η μεγαλύτερη θα προσφέρει αρκετό χώρο οθόνης για λειτουργία split-screen. Και τα δύο μοντέλα θα έχουν διπλές οπίσθιες κάμερες, 3D Touch και 4GB DRAM, που θα τα διαφοροποιούν από το iPhone 9.

Σε προηγούμενο σημείωμά του, ο Kuo ανέφερε ότι και τα τρία μοντέλα θα περιλαμβάνουν πρόσθια κάμερα TrueDepth, η οποία θα επιτρέπει στους αγοραστές του μοντέλου των 699 δολαρίων να χρησιμοποιούν λειτουργίες όπως Face ID, Animoji και Portrait Selfies, οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά στο iPhone X των 999 δολαρίων.

Ο Kuo εκτιμά ότι το μοντέλο με τη χαμηλότερη τιμή θα προσελκύσει το 50 τοις εκατό των συνολικών πωλήσεων, χάρη στον συνδυασμό τιμής και λειτουργιών που θα προσφέρει.

Το ερώτημα κατά πόσο το μοντέλο X θα συνυπάρχει με το διάδοχό του παραμένει. Το 2013, η Apple αποφάσισε να μην συνεχίσει την παραγωγή του iPhone 5, ενσωματώνοντας τα εσωτερικά του μέρη σ’ ένα φθηνότερο iPhone 5C και χρησιμοποιώντας τον εξωτερικό σκελετό του (με ένα νέο χρυσαφί χρώμα) για το μοντέλο που το διαδέχτηκε.

Το ίδιο ίσως συμβεί με το iPhone 9 και το iPhone 11.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com