Το epixeiro.gr πρωτοπορεί και βάζει στην πρώτη γραμμή τη μαθητική επιχειρηματικότητα

    Από: Startup Team

To business portal epixeiro.gr ανακοινώνει επίσημη συνεργασία ως media partner του  Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και δημιουργεί -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- ειδική ενότητα «Μαθητική Επιχειρηματικότητα».

Στην ενότητα αυτή δημοσιεύονται άρθρα για τις επιχειρήσεις μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου (15-18 ετών) σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρόγραμμα του ΣΕΝ/JA Greece «Εικονική Επιχείρηση» και διαγωνίζονται για την ανάδειξη της καλύτερης μαθητικής επιχείρησης της Ελλάδας της σχολικής χρονιάς 2017-2018.

Στήνουν επιχειρήσεις ομάδες μαθητών σε 130 σχολεία (Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑΛ, Σχολεία Ειδικής Αγωγής κ.α.) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στο Διδυμότειχο, τους Λειψούς, την Καβάλα, τις Σέρρες, την Καλαμάτα, τη Μήλο, τη Λέσβο, την Κρήτη, τη Ρόδο αλλά και πολλές άλλες πόλεις και χωριά της χώρας μας. Η νικήτρια ομάδα θα αναμετρηθεί με άλλες 39 ομάδες στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Εurope που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο γειτονικό Βελιγράδι.

Το epixeiro.gr και το ΣΕΝ/JA Greece ενώνουν δυνάμεις με στόχο την  ανάδειξη του επιχειρηματικού ταλέντου των παιδιών στην Ελλάδα αλλά και της ανάγκης να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας στη χώρα μας από την παιδική ηλικία. Οι μαθητές που συμμετέχουν ενθουσιάζονται με το στήσιμο της δικής τους επιχείρησης, ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, αποκτούν σπουδαίες επαγγελματικές δεξιότητες, ενισχύουν σημαντικά την  αυτοπεποίθησή τους ενώ τριπλασιάζουν τις πιθανότητες να γίνουν επιχειρηματίες όταν ενηλικιωθούν.

«Οι επιχειρηματικές ιδέες των παιδιών είναι εντυπωσιακά έξυπνες και τις υλοποιούν με τόσο σωστό και πρωτότυπο τρόπο που μας αποδεικνύουν ότι εκείνα χαράζουν το δρόμο για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας  στην Ελλάδα», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου. «Η συνεργασία μας με το business portal epixeiro.gr έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή καθώς οι φετινές ομάδες βλέπω ότι πραγματικά θα μας καταπλήξουν και το έργο της κριτικής επιτροπής στους διαγωνισμούς μας θα είναι πολύ δύσκολο», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece Aργύρης Τζικόπουλος που πρόσφατα εξελέγη Αντιπρόεδρος των CEO’s του Junior Achievement Eυρώπης. «Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Βαγγέλη Χαμπηλομάτη που κατάλαβε ότι είναι ανάγκη να δώσουμε προτεραιότητα στα παιδιά για το καλό των ίδιων των παιδιών αλλά και της χώρας μας που έχει ανάγκη να στραφεί στην επιχειρηματικότητα, στην παραγωγή. Η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει σημαντικά να αναδείξουμε τους εφήβους που συμμετέχουν κατά τη φετινή σχολική χρονιά και να δημιουργήσουμε θετικά πρότυπα για τους συνομήλικούς τους έτσι ώστε να αξιοποιήσουν όλα τα παιδιά στην Ελλάδα τη μοναδική αυτή ευκαιρία που προσφέρει δωρεάν σε όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, το ΣΕΝ/JA Greece» κατέληξε ο κ. Τζικόπουλος.

Ο Βαγγέλης Χαμπηλομάτης, ιδρυτής του epixeiro.gr δήλωσε σχετικά: «Η παιδική τόλμη και φαντασία αποδεικνύουν και διδάσκουν περίτρανα όλους εμάς πως όντως υπάρχει ελπίδα, όσο δύσκολα κι αν είναι επιχειρηματικά τα πράγματα στην Ελλάδα του σήμερα. Εμείς από την μεριά μας χρειάζεται απλά να συνδράμουμε και να ανοίγουμε το δρόμο για την υλοποίηση τέτοιων ιδεών και πρωτοβουλιών, όπως αυτής του ΣΕΝ/JA Greece. Στόχος είναι η αξιοποίηση όλων των δεξιοτήτων των παιδιών μέσα σε συνθήκες και σε κλίμα υγιούς άμιλλας».

Η επιχειρηματικότητα στα σχολικά θρανία

Το πρόγραμμα σχολικής επιχειρηματικότητας μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» υλοποιείται εδώ και 12 χρόνια στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Mαθητές από 15 έως 18 ετών, στη διάρκεια μια σχολικής χρονιάς καθοδηγούνται να στήνουν από το μηδέν τη δική τους «εταιρεία», με το εκπαιδευτικό υλικό του ΣΕΝ/JA Greece και την συνεργασία καθηγητών και εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων.  Οι μαθητικές ομάδες εκλέγουν Διοικητικό Συμβούλιο και  δημιουργούν πραγματικά προϊόντα και υπηρεσίες. Παρουσιάζουν τις «επιχειρήσεις» τους σε δύο μεγάλες εμπορικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι ομάδες που ξεχωρίζουν διαγωνίζονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση».  Η νικήτρια ομάδα διαγωνίζεται στη συνέχεια στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Company Of The Year» του Junior Achievement Europe. Πέρυσι «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» της Ελλάδας αναδείχθηκε η ομάδα «Watch Out» του Aριστοτέλειου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, η οποία εντυπωσίασε και στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες.

Παρουσίαση προϊόντων και ελπίδα για διάκριση από τις μαθητικές επιχειρήσεις

Η συμμετοχή στην «Εικονική Επιχείρηση» αυξάνεται συνεχώς στην Ελλάδα όπως και ο ενθουσιασμός. Τη σχολική χρονιά 2017-2018 συμμετέχουν 130 σχολεία (πάνω από 2.000 παιδιά)  σε όλη την Ελλάδα ακόμα κι από το Διδυμότειχο και τους Λειψούς. Τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία τις μεγάλες εκδηλώσεις του προγράμματος:

  • 20 Απριλίου 2018: Εμπορική Έκθεση Αθήνας

The Mall Athens, Μαρούσι

Συμμετέχουν και παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις τους με αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες  περίπου 55 σχολεία από την Κεντρική και Νότια Ελλάδα

  • 27 Απριλίου 2018: Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης

Mediterranean Cosmos

Συμμετέχουν και παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις τους με αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες περίπου 35 σχολεία από τη Βόρεια  Ελλάδα και τα νησιά Αιγαίου & Ιονίου

  • Ιούνιος 2018

Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2018»

H νικήτρια ομάδα θα διαγωνισθεί τον Ιούλιο στο Bελιγράδι στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe.

Η ταυτότητα του ΣΕΝ/JA Greece

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece είναι το ελληνικό παράρτημα του παγκόσμιου μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide που δραστηριοποιείται σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι δράσεις του ΣΕΝ/JA Greece χρηματοδοτούνται από χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών-μελών και φυσικών προσώπων. Μέγας χορηγός είναι η ασφαλιστική εταιρεία MetLife. Κύριοι χορηγοί είναι η Citi, η Εθνική Τράπεζα, η Eλληνική Πρωτοβουλία, η General Mills, η Accenture, η SAP και άλλες 60 μεγάλες επιχειρήσεις.