Fuckup Nights: 1000 αποτυχίες ή μήπως 1000 βήματα προς την επιτυχία;

    Από: Startup Team

Το Fuckup Nights Heraklion έγινε πραγματικότητα και τα είχε όλα. Γνωστούς ομιλητές από τον επιχειρηματικό κλάδο, 130 συμμετέχοντες, networking και φυσικά, για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, πολλές ιστορίες αποτυχίας!

Όπως όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε, η επιτυχία δεν έρχεται με την πρώτη προσπάθεια. Συνήθως είναι το αποτέλεσμα πολλών μικρών ή μεγάλων αποτυχιών και αρκετών στιγμών που μπαίνουμε στον πειρασμό να πούμε “παραιτούμαι”. Ένα από τα πιο διαφωτιστικά παραδείγματα είναι αυτό του Thomas Edison με τον ηλεκτρικό λαμπτήρα. Όταν ο Edison ρωτήθηκε πώς νιώθει για τις 1000 αποτυχημένες προσπάθειές του, ο εφευρέτης απάντησε πώς δεν απέτυχε 1000 φορές αλλά πώς για να δημιουργηθεί ο λαμπτήρας χρειάστηκαν 1000 βήματα!

Κάπως έτσι ξεκίνησε το κίνημα του Fuckup Nights, όταν μια ομάδα φίλων σκέφτηκε πως ενώ υπάρχουν πολλά events τα οποία γιορτάζουν τις επιτυχίες και τα κατορθώματα επιχειρηματιών -και όχι μόνο, δεν υπάρχει κανένα που να εξιστορεί τις αποτυχίες τους, τα απολύτως απαραίτητα βήματα για την μετέπειτα επιτυχία τους.

Αυτήν την ξεχωριστή οπτική για την αποτυχία θέλησε να παρουσιάσει στο Ηράκλειο η ομάδα του Bizrupt (bizrupt.gr), που διοργάνωσε το 1ο Fuckup Nights Heraklion (fb.com/funheraklion), στις 27 Ιανουαρίου. Συνολικά 130 συμμετέχοντες βρέθηκαν στον χώρο του Cosmos Sport HQ (www.cosmossport.gr) για να διαδράσουν με τους καλεσμένους ομιλητές, που θαρραλέα μοιράστηκαν εμπειρίες στις οποίες τα έχουν “θαλασσώσει“.

 

Οι τρεις ομιλητές που αποδέχτηκαν την πρόσκληση/πρόκληση και μοιράστηκαν τις αποτυχίες τους δημόσια, ήταν οι:

-Maria Calafatis, Co-Founder The Cube Athens (thecube.gr)
-Frank Maounis, CEO & Co- Founder Papaki (papaki.com)
-Yiorgos Nikoletakis, CEO & Co-Founder 100Mentors (100mentors.com)

Οι ομιλίες πραγματεύονταν αποτυχημένες επιλογές, τόσο σε χρόνο, όσο και σε χρήματα ή ενέργεια και έδιναν έμφαση στα μαθήματα που προέκυψαν από αυτές. Και οι τρεις ομιλητές επισήμαναν τη στάση που απαιτείται να διατηρούμε έναντι στην αποτυχία, αντιμετωπίζοντας την χωρίς απογοήτευση, σαν τον καλύτερο “δάσκαλο” για τις επόμενες επιλογές μας.

Ο πιο γενναίος της βραδιάς, εκείνος που δέχτηκε να την παρουσιάσει και να συνδεθεί το όνομα του με τη “γιορτή” της αποτυχίας, ο Ανδρέας Ζαχαριουδάκης, φρόντισε να χαλαρώσει ομιλητές και κοινό με το πηγαίο χιούμορ του. Ο ίδιος άνοιξε το “κουτί των αποτυχιών” για να διαβάσει τις ιστορίες που οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να μοιραστούν μαζί μας.

Η βραδιά περιλάμβανε, εκτός από τις ομιλίες, διάδραση και πολύ netwotking, ενώ το Strongbow (fb.com/Strongbow.GR) και το efood (www.e-food.gr) απέδειξαν ότι η εξιστόρηση της αποτυχίας μοιάζει ευκολότερη με το κατάλληλο ποτό και φαγητό. Στην επιτυχία της βραδιάς συνέβαλαν ακόμη η Baked Advertising (www.baked.gr), οι εξοπλισμοί Χαριτάκης (www.xaritakis.gr) και το κατάστημα Φαιστός-Μαυρογιάννης.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πραγματικά αμέτρητες ιστορίες αποτυχίας που αξίζει να ακούσουμε. Υποσχόμαστε ότι θα βρούμε αυτούς τους θαρραλέους ανθρώπους που θα δεχτούν την πρόκληση και θα μοιραστούν τα δικά τους προσωπικά “συστατικά αποτυχίας” στα επόμενα events μας!

Για περισσότερες πληροφορίες για τα επόμενα Fuckup Nights Heraklion, μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στα:

Facebook: www.facebook.com/FUNHeraklion
Site: bizrupt.gr
Email: info@bizrupt.gr