Αυτοί είναι οι τύποι που έβγαλαν μια περιουσία από τα κρυπτονομίσματα

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

To Forbes δημοσίευσε την πρώτη λίστα Crypto Rich List, μία κατάταξη των 20 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Η πιο τρελή φούσκα της ιστορίας έχει δημιουργήσει περιουσίες δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν εν μια νυκτί. Υπάρχουν σήμερα περίπου 1.500 κρυπτο-πάγια, με αθροιστική αξία 550 δισ. δολαρίων, 31 φορές υψηλότερη από τις αρχές του 2017. Ενώ οι τιμές μεμονωμένων κρυπτονομισμάτων εξακολουθούν να σημειώνουν έντονες μεταβολές, είναι σαφές ότι το νόμισμα που βασίζεται στο blockchain ήρθε για να μείνει και ότι αυτά τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία έχουν πραγματική, αν και ασταθή και κερδοσκοπική, αξία.

Ο Chris Larsen, επί μακρόν στέλεχος του κλάδου τεχνολογίας και ιδρυτής της Ripple, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Η καθαρή αξία του Larsen προσέγγισε τα 20 δισ. δολάρια στις αρχές Ιανουαρίου, χάρη στα 5,2 δισεκατομμύρια XRP που κατέχει -το token της Ripple. To XRP έχει έκτοτε κάνει βουτιά 65%, αλλά ο δισεκατομμυριούχος της Ripple διατηρεί την πρώτη θέση στην κατάταξη. Ο Changpeng “CZ” Zhao, CEO της Binance, ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, φιγουράρει στην τρίτη θέση με προσωπική περιουσία έως 2 δισ. δολαρίων.

Δεδομένης της αδιαφάνειας και της υπερβολικής μεταβλητότητας των κρυπτονομισμάτων, το Forbes παρουσιάζει τις εκτιμήσεις για τις περιουσίες των κατόχων δίνοντας ένα εύρος τιμών. Οι αριθμοί αυτοί βασίζονται στις εκτιμώμενες τοποθετήσεις σε κρυπτονομίσματα (λίγοι παρείχαν αποδείξεις), τα μετά φόρων κέρδη από τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και τα μερίδια σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα. Η λίστα Crypto Rich List του Forbes κατηγοριοποιείται σε πέντε ομάδες: ιδεαλιστές, οικοδόμοι, οπορτουνιστές, παίκτες υποδομής και επενδυτές. Πολλοί ανήκουν σε παραπάνω από μία κατηγορία.

Η συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com