Διεθνής Διάκριση για το Impact Hub Athens στην Ουάσιγκτον

    Από: Startup Team

«Βραβείο Κοινωνικής Καινοτομίας & Αλλαγής» από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

Πριν από μερικές ημέρες στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, η συνιδρύτρια του Impact Hub Athens, Σόφη Λάμπρου βραβεύτηκε με το σημαντικό βραβείο IVLP AlumniSocial Innovation & Change κατά τη διάρκεια της  ετήσιας συνάντησης του προγράμματος Global Ties U.S. 2018 στην αμερικανική πρωτεύουσα. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική διεθνή βράβευση για το Impact Hub Athens, το οποίο φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια από την ίδρυσή του.

«Το βραβείο αυτό έρχεται ως μια αναγνώριση του συλλογικού έργου που έχει επιτελέσει το Impact Hub Athens τα τελευταία πέντε χρόνια, τόσο σε τοπικό επίπεδο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμια κλίμακα, πάντα σε σύνδεση και διαρκή συνεργασία με το διεθνές δίκτυο Impact Hub» δήλωσε η κα Λάμπρου. «Σας ευχαριστούμε για την πίστη που δείχνετε στο έργο μας και την υποστήριξη της δικής μας προσπάθειας για τη δημιουργία μιας θετικής αλλαγής στην κοινωνία μας, προς έναν πιο δίκαιο, πιο ανεκτικό και πιο βιώσιμο κόσμο».

Η Σόφη Λάμπρου είναι απόφοιτος του Διεθνούς Προγράμματος Ηγεσίας Επισκεπτών (IVLP), στο οποίο συμμετείχε το φθινόπωρο του 2015 κατόπιν πρόσκλησης από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνδέοντας αναγνωρισμένους καθώς και αναδυόμενους ξένους επαγγελματίες με τους Αμερικανούς ομολόγους τους, μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής για την οικοδόμηση αμοιβαίας κατανόησης σε θέματα επιχειρηματικής και πολιτισμικής ανάπτυξης και στρατηγικής. Από την ίδρυσή του το 1940 έως και σήμερα περίπου 200.000 συμμετέχοντες με διακεκριμένο έργο από όλο τον κόσμο έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα – ανάμεσά τους και 500 πρώην και νυν αρχηγοί κρατών, καθώς και κορυφαία στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στη διάρκεια της ομιλίας της κατά την παραλαβή του βραβείου, η κα Λάμπρου χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως «ένα φυτώριο για την καλλιέργεια νέων ευκαιριών και συνεργασιών» ενώ ευχαρίστησε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα τόσο για την ευκαιρία που της έδωσε να συμμετέχει στο πρόγραμμα όσο και για την υποψηφιότητα του Impact Hub Athens για το συγκεκριμένο βραβείο.

Η Σόφη Λάμπρου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της ομάδας συμβούλων Creative Society, ενώ έχει συνεργαστεί με το IE Business School στη Μαδρίτη, παραδίδοντας μαθήματα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Είναι συνιδρύτρια του Impact Hub Athens και του El Sistema Greece.

Το Impact Hub Athens δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 στην Αθήνα από την Σόφη Λάμπρου και τον Δημήτρη Κοκκινάκη αποτελώντας σήμερα μια κοινότητα επαγγελματιών, κοινωνικών επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και δημιουργικών μυαλών που εργάζονται, συνεργάζονται και καινοτομούν για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος βιώσιμων πρωτοβουλιών με στόχο την κοινωνική αλλαγή. Είναι μέρος του παγκόσμιου δικτύου των 100 περίπου Impact Hubs που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας και εφαρμόζοντας διεθνή εμπειρία, γνώση και μεθοδολογίες στα μέλη του. Το Impact Hub Athens σχεδιάζει και διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα, φιλοξενεί εκδηλώσεις, παρέχει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε επαγγελματίες και ομάδες ενδυναμώνοντας το επιχειρηματικό πνεύμα και προσφέροντας τους πρόσβαση σε νέες ιδέες, πόρους και δικτύωση. Ένα από τα πιο πρόσφατα και μεγαλύτερα εγχειρήματα του Impact Hub Athens είναι η επαναλειτουργία και αξιοποίηση  του ιστορικού κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.