Business and Executive Coaching Νέο επεισόδιο της εκπομπής Marketing in Practice του SBC TV

    Από: Startup Team

Το Business Coaching έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Το Business Coaching είναι η συν-δημιουργική πορεία μεταξύ του Coach και του Coachee, κατά την οποία ο δεύτερος ενθαρρύνεται να θέσει βήματα που θα τον φέρουν πιο κοντά στους επιχειρηματικούς του στόχους.

Στην αγορά υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί Coaches και με καλεσμένους, τον Χαράλαμπο Πετρά, Coaching Psychologist και τον Gilles Gambade, Πρόεδρο του EMCC Ελλάδος παρουσιάστηκε πώς το Business Coaching μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Αναλύθηκαν τα skills που πρέπει να έχει ένας coach ώστε να είναι αποτελεσματικός για τον πελάτη του, οροθετήθηκε ο ρόλος ενός business coach μέσα στην επιχείρηση και τονίστηκε με παραδείγματα η ανάγκη για την δημιουργία ενός πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος για την προστασία των πελατών-επιχειρηματιών αλλά και των ιδίων των coaches.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε και μια μελέτη περίπτωσης, όπου η επιχειρηματίας Βίκυ Γαλαζούλα, μίλησε για την εμπειρία της με τον Business Coach της και εξήγησε πώς ακριβώς βελτίωσε τις διαδικασίες στην επιχείρησή της και πώς ο Coach της την βοήθησε να σχεδιάσει την στρατηγική για την ανάπτυξη της επιχείρησής της.

Τέλος, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε tips για την επιλογή του κατάλληλου coach ανάλογα τις ανάγκες του επιχειρηματία.

Δείτε εδώ το επεισόδιο:

Περισσότερα για την εκπομπή:

Η εκπομπή “Marketing in Practice”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού -επιχειρηματικού καναλιού της χώρας,  ασχολείται με τον κλάδο του Μάρκετινγκ και αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών  παραδειγμάτων και προτάσεων μάρκετινγκ ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται oι βασικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Χρηστικές επιχειρηματικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 21.00 (και σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 22.00) από το SBC και τον OTE TV.