Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι του 2018 – Ποιοι Έλληνες είναι μέσα

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Το χάσμα μεταξύ των πραγματικά πλούσιων και των απλώς πλούσιων συνεχίζει να διευρύνεται, καθώς οι περιουσίες των δισεκατομμυριούχων φτάνουν σε νέα ύψη. Ο αριθμός των ανθρώπων που κατάφεραν να μπουν στη φετινή 32η ετήσια λίστα του αμερικανικού περιοδικού Forbes, έσπασε νέα επίπεδα ρεκόρ κι έφτασε τους 2.208 δισεκατομμυριούχους.

Συνολικά οι δισεκατομμυριούχοι έχουν περιουσία-ρεκόρ ύψους 9,1 τρισ. δολ., αυξημένη κατά 18% συγκριτικά με ένα χρόνο πριν. Η περιουσία των 20 πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη αγγίζει το εκπληκτικό ποσό ύψους 1,2 τρισ. δολ., ένα ποσό που αντιστοιχεί περίπου στην ετήσια οικονομική παραγωγή του Μεξικού. Συνολικά, ίσως αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του συνόλου των δισεκατομμυριούχων, αλλά τα πλούτη τους ανέρχονται στο 13% της συνολικής περιουσίας όλων των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως.

Ο Jeff Bezos είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και στην κορυφή της ετήσιας λίστας, χάρη στην ενίσχυση της τιμής των μετοχών της Amazon κατά 59% τους τελευταίους 12 μήνες, γεγονός που πρόσθεσε 39,2 δισ. δολ. στην περιουσία του. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα κέρδη που κατάφερε σε ένα χρόνο, από τότε που το Forbes ξεκίνησε να συντάσσει τη λίστα των δισεκατομμυριούχων το 1987. Ο Jeff Bezos ξέρασε εύκολα τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, ο οποίος δεν φιγουράρει στην πρώτη θέση για έκτη φορά από το 1995. Η περιουσία του Bill Gates ανέρχεται στα 90 δισ. δολ. φέτος.

Η συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com