Σε πυρετό προετοιμασίας για τον Εθνικό Τελικό του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Διοίκησης με Προσομοιωτή Young Business Talents 2017-18

    Από: Startup Team

Συμμετέχουν 264 μαθητές Λυκείου, 50 σχολεία, από 19 Νομούς της Ελλάδας!

www.youngbusinesstalents.com

Δείτε το video του περσινού πανηγυρικού Τελικού!

 

Στο Καινοτόμο Πρόγραμμα, Young Business Talents 2017-18 που έχει ως στόχο να προσφέρει στους μαθητές γνώσεις, δεξιότητες και επιχειρηματική εμπειρία, συμμετείχαν φέτος 2.144 μαθητές Λυκείου, σχηματίζοντας 660 ‘ομάδες-εταιρίες’, από όλη την Ελλάδα, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να διοικήσουν τη δική τους εικονική εταιρία, μέσω του Επιχειρηματικού Προσομοιωτή 3ης Γενιάς και με την καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Από το σύνολο των συμμετοχών, 291 ομάδες, κατάφεραν να ολοκληρώσουν και την Ημιτελική φάση, δηλαδή συνολικά 11 επιχειρηματικά Έτη, συμμετέχοντας διαδικτυακά (Online) επί τέσσερις μήνες! Οι ομάδες στη συνέχεια κατατάχθηκαν βάσει της βαθμολογίας και κερδοφορίας τους, και αναδείχθηκαν οι 75 ‘ομάδες – εταιρίες’, που θα διαγωνιστούν με φυσική παρουσία στον Εθνικό Τελικό ΥΒΤ στις 13 Απριλίου 2018, στην Αθήνα.

Σε αυτή την τελική αναμέτρηση, οι μαθητές θα καταστρώσουν τρία ακόμη Επιχειρηματικά Σχέδια, από όπου θα αναδειχθούν οι κορυφαίες εικονικές επιχειρήσεις μαθητών Λυκείων της χρονιάς, και θα κερδίσουν συμβολικά χρηματικά Βραβεία, Διπλώματα συμμετοχής και μια κορυφαία βιωματική εμπειρία! Επιπλέον, όλες οι ομάδες μαθητών που ολοκλήρωσαν με επιτυχία και τα Ημιτελικά του διαγωνισμού, θα λάβουν  Δίπλωμα πιστοποίησης.

Στον Εθνικό Τελικό, θα συμμετάσχουν φέτος 264 μαθητές και 51 καθηγητές που τους καθοδηγούν, από 50 σχολεία και από 19 Νομούς. Αναλυτικά, ο πίνακας των συμμετοχών στον Εθνικό Τελικό ΥΒΤ, έχει ως εξής:

 

ΝΟΜΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΟΜΑΔΩΝ              (έως Ημιτελικά)

ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΥΒΤ

Αρκαδίας

8

2

Αττικής

92

25

Γρεβενών

6

1

Δράμας

20

4

Δωδεκανήσου

14

4

Ημαθίας

6

2

Ηρακλείου

10

3

Θεσσαλονίκης

51

12

Καβάλας

8

2

Καρδίτσας

25

4

Κοζάνης

11

3

Πέλλας

23

5

Πιερίας

5

2

Βοιωτίας

1

1

Λέσβου

2

1

Μεσσηνίας

2

1

Λαρίσης

2

1

Λασιθίου

3

1

Ρεθύμνης

2

1

ΣΥΝΟΛΟ ΝΟΜΩΝ: 19

ΟΜΑΔΕΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ 291

ΟΜΑΔΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΥΒΤ                 75

 

Η αναμέτρηση του φετινού Tελικού, αναμένεται συναρπαστική. Αρκετά από τα σχολεία παίρνουν μέρος για πολλοστή φορά στο διαγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι το Young Business Talents έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς θεσμούς που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, (5η χρονιά στην Ελλάδα) ενώ παράλληλα έχει αναδειχθεί για τους εκπαιδευτικούς σε ένα πολύτιμο και βιωματικό διδακτικό εργαλείο που γεφυρώνει τη θεωρία με την πράξη, στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αυτή η προσπάθεια δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την εταιρία NIVEA – που είναι  και ο Διοργανωτής του Young Business Talents σε όλες της χώρες που υλοποιείται το διεθνές Πρόγραμμα, στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρίας.

Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής 3ης Γενιάς, έχει αναπτυχθεί από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.

Ο Διαγωνισμός Young Business Talents είναι διεθνής και εθνικός. Πραγματοποιείται σε άλλες 3 χώρες της Νότιας Ευρώπης, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, αλλά και το Μεξικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καινοτόμο Διαγωνισμό YOUNG BUSINESS TALENTS 2016-17, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: www.youngbusinesstalents.com

GR Young Business Talents 16/17: Εθνικός Τελικός