Αποτελέσματα Συνεδρίου Ρέθυμνο SEW18

    Από: Startup Team

Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Startup Europe Week Crete, μετά την επιτυχημένη έναρξη του στα Χανιά που συγκέντρωσε πάνω από 250 συμμετέχοντες συνεχίστηκε το Σάββατο 3/3 στο Ρέθυμνο με τοπικό πρεσβευτή και διοργανωτή τον Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Π.Ε. Ρεθύμνου.

Στο Σπίτι του Πολιτισμού παρευρέθηκαν πάνω από 200 συμμετέχοντες που παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες με περιεχόμενο “Αναπτύσσοντας το επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Κρήτη”.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Συνδιοργανωτή του Startup Europe Week Crete και προέδρου του Youth Entrepreneurship Club, κύριο Θάνο Παράσχο, ο οποίος παρουσίασε τις 9 δράσεις που τρέχει αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός καθώς και το μελλοντικό πλάνο ανάπτυξης του, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης από όλους τους τοπικούς φορείς.  Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Μαρινάκης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σπανουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Kρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων κ. Αλεξάκης και ο εκπρόσωπος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Ρεϊζάκης, οι οποίοι έδωσαν έναν σύντομο χαιρετισμό επικροτώντας το εγχείρημα και τονίζοντας τη σημαντικότητα ύπαρξης τέτοιων δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην τοπική κοινωνία. Τέλος, έδωσαν την υπόσχεση τους ότι θα είναι δίπλα στις προσπάθειες των μελών του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας και θα στηρίξουν με κάθε τρόπο μελλοντικές δράσεις τους.

Αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο ήταν το προφίλ του κοινού, το οποίο αποτελούνταν κυρίως από νεαρό κόσμο.

Πραγματοποιήθηκαν 5 ομιλίες με θέμα “Personal Stories to Inspire”  από τους:

 

  1. Alexakis George, Vice Governor of Crete in charge of European and International Affairs

  2. Elias Castanas,  Professor of Laboratory Endocrinology at University of Crete

  3. George Nikiforos, Founder & CEO of Byraki

  4. Giorgos & Katerina Giannadaki, Co-Founder of Barbabu Aprons

  5. Wael Almasri, Founder & CEO of Innaton Technologies & SoilTron

Την ανοιχτή συζήτηση στη συνέχεια συντόνισε ο  δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Σταύρος Σαμουηλίδης. Ενεργή ήταν και η συμμετοχή του κοινού που κατέκλυσε με  ερωτήσεις τους εισηγητές εκφράζοντας διαφορετικές ιδέες και απόψεις. Οι θεματικές του event επικεντρώθηκαν σε εργαλεία και συμβουλές για την δημιουργία μίας startup, τρόπους και ευκαιρίες χρηματοδότησης, δικτύωση με το τοπικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας, παρουσίαση ιδεών από επιτυχημένους startuppers που ήδη έχουν βαδίσει τον δύσκολο δρόμο, παρέχοντας εμψύχωση αλλά και έμπνευση από τον σημαντικό για την τοπική οικονομία Τουριστικό κλάδο.

Στο workshop που διεξήχθη οι συμμετέχοντες πήραν συμβουλές για να δημιουργήσουν μια νεοφυής επιχείρηση, να μάθουν να σκέφτονται ομαδικά, οργανωτικά και πρωτοπόρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν σαν entrepreneurs. Στο πλαίσιο του workshop πραγματοποιήθηκαν δύο διαγωνισμοί και δόθηκαν βραβεία αξίας 1000 ευρώ.

Το Startup Europe Week πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο από τον τοπικό πρεσβευτή Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) ως μια πρωτοβουλία των Startup Europe/European Committee.

Ευχαριστούμε τους εισηγητές, τους χορηγούς, το κοινό, τους τοπικούς φορείς, τους εκπροσώπους τύπου για την παρουσία και συνεισφορά τους και φυσικά την ομάδα 20 εθελοντών για την ενθουσιώδη συμμετοχή και τη διάθεση προσφοράς χάρη στην οποία ήταν εφικτή αυτή η διοργάνωση.

Φωτογραφίες από το event μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στα Social Media: Startup Europe Week Crete