Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες: Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής για επιχειρηματίες

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

Σίγουρα όλοι μας έχουμε διαβάσει διάφορα άρθρα για το πόσο σημαντικό είναι να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα η νεοφυής επιχειρηματικότητα προκειμένου να «βγούμε» από την οικονομική κρίση.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε τις περισσότερες φορές είναι ότι οι υφιστάμενες συνθήκες όχι μόνο δεν προωθούν την επιχειρηματικότητα, αλλά αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξή της. Υπάρχουν όμως εργαλεία/προγράμματα που να την στηρίζουν στην πράξη;

Η απάντηση είναι ναι. Το πρόγραμμα Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες αποτελεί ένα περίτρανο παράδειγμα ευρωπαϊκού προγράμματος το οποίο στηρίζει στην πράξη την επιχειρηματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα βοηθά φιλόδοξους Ευρωπαίους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν και/ ή να διευθύνουν με επιτυχία μία μικρή επιχείρηση στην Ευρώπη.

Νέοι επιχειρηματίες συναντώνται και ανταλλάσσουν γνώσεις και επιχειρηματικές ιδέες με έναν έμπειρο επιχειρηματία, κοντά στον οποίο μένουν και συνεργάζονται για μία περίοδο 1 έως 6 μηνών. Η διαμονή χρηματοδοτείται κατά ένας μέρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο νέος επιχειρηματίας, θα ωφεληθεί από την επιτόπια εκπαίδευση σε μία μικρού ή μεσαίου μεγέθους επιχείρηση σε μια άλλη χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτό θα διευκολύνει το επιτυχημένο ξεκίνημα της επιχείρησής του ή θα την ενισχύσει. Επίσης, μπορείτε να ωφεληθεί από την πρόσβαση σε νέες αγορές, τη διεθνή συνεργασία και τις πιθανές δυνατότητες συνεργασίας με επιχειρηματικούς εταίρους στο εξωτερικό. Και όλα αυτά με χρηματοδότηση η οποία εξαρτάται από την χώρα ανταλλαγής του νέου επιχειρηματία.

Αν και εσύ θέλεις να επωφεληθείς από το πρόγραμμα και να αναπτύξεις τις επιχειρηματικές σου δεξιότητες μέσω ενός ταξιδιού σου στο εξωτερικό, το μόνο που χρειάζεται είναι μια ηλεκτρονική αίτηση. Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και κάποια βασικά στοιχεία για εσένα, επέλεξε το τοπικό σου σημείο επαφής (Institute of Entrepreneurship Development – Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας) και ξεκίνα το ταξίδι σου!

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για την αίτηση μπορείτε να δείτε στο επίσημο site του προγράμματος εδώ ή να απευθυνθείτε στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότηταςτο οποίο αποτελεί ένα από τα τοπικά σημεία επαφής του Προγράμματος για την Ελλάδα (Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Θοδωρής Αλεξάνδρου).

διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr