Ξεκινώντας την τουριστική σεζόν με συνοδοιπόρο το 5o Open Coffee Heraklion!

    Από: Startup Team

Το Σάββατo 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το 5ο κατά σειρά Open Coffee Heraklion στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (www.nhmc.uoc.gr) φιλοξενώντας πάνω από 120 συμμετέχοντες! Αυτή τη φορά, το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τρεις διαφορετικές επιχειρηματικές ιδέες που έχουν γίνει πράξη με μεγάλη επιτυχία και αφορούν στον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Ο καφές του Crop (www.crop.coffee/el) ήταν το πιο δυναμικό ξεκίνημα του event και οι ομιλίες ξεκίνησαν να μας ταξιδεύουν…

 

  • Η Δάφνη Τσεβρένη, Co-founder & CBDO της Clio Muse, (cliomusetours.com) μας μίλησε για την καινοτόμα πλατφόρμα που αλλάζει τόσο την εμπειρία των ταξιδιωτών που τη χρησιμοποιούν,  όσο και τα δεδομένα στην τουριστική και πολιτισμική βιομηχανία γενικότερα. Μας εξήγησε πώς η ιδέα πίσω από την Clio Muse έχει εξελιχθεί σε μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης και πώλησης θεματικών πολιτιστικών ψηφιακών διαδρομών, η οποία δίνει την ευκαιρία σε ταξιδιώτες να απολαμβάνουν self-guided ψηφιακές ξεναγήσεις στην πόλη, σε μουσεία και άλλους εκθεσιακούς χώρους, δημιουργημένες από επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού. Παράλληλα, μας μίλησε για το πώς η Clio Muse μπορεί να υποστηρίξει τις τουριστικές επιχειρήσεις, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στο προϊόν τους και πώς με αυτό τον τρόπο συμβάλλει συνολικά στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας.

 

  • Ο Χρήστος Σπαθαράκης, Co-founder της πλατφόρμας ακτοπλοϊκών εισιτηρίων Ferryhopper (www.ferryhoper.com), μας έδωσε κυριολεκτικά λύση για τις επόμενες διακοπές μας ώστε να κλείσουμε τα εισιτήρια των διακοπών μας για τα ελληνικά νησιά με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο. Μας μίλησε για το πώς μια παρέα τεσσάρων φίλων, ερχόμενοι από μη επιχειρηματικό background, κατάφεραν με την ιδέα τους να “ταράξουν τα νερά” της βιομηχανίας της ακτοπλοΐας, δίνοντας παράλληλα μαθήματα επιχειρηματικότητας. Πώς; Παίρνοντας γρήγορα αποφάσεις, αποφεύγοντας το multitasking και παρακολουθώντας συνέχεια τα trends της βιομηχανίας στην οποία δραστηριοποιούνται. Ο Χρήστος έδωσε έμφαση στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα incubation του Bluegrowth το 2017, στα εμπόδια που αντιμετώπισαν, αλλά και τις ευκαιρίες που είδαν για την εξέλιξη της ιδέα τους σε μια επιτυχημένη εταιρεία που συνεχώς αναπτύσσεται, αλλάζοντας την ταξιδιωτική εμπειρία των επισκεπτών.

 

  • Η Μαρία Τσιγώνη, Co-founder της πλατφόρμας Kids Love Greece (www.kidslovegreece.com) μας μίλησε για το τι συμβαίνει όταν μετατρέπεις αυτό που αγαπάς σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Το Kids Love Greece ξεκίνησε σαν ένα portal πληροφοριών όπου οι γονείς βρίσκουν αυθεντικές εμπειρίες οικογενειών και παίρνουν τις καταλληλότερες αποφάσεις για τις οικογενειακές τους διακοπές. Σήμερα αποτελεί ένα online travel agency με το δικό του προϊόν και τη δική του ενεργή κοινότητα, που έχει αποκτήσει πελάτες σε όλον τον κόσμο. Η Μαρία μαζί με δυο ομιλήτριες-έκπληξη, μας αφηγήθηκε τα στάδια που πέρασε η ομάδα αλλά και η ίδια η ιδέα για να καταφέρει να γίνει το μοναδικό ανεξάρτητο travel agency στην Ελλάδα αφιερωμένο στις οικογενειακές διακοπές στη χώρα μας και να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα στην τουριστική βιομηχανία.

 

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων υπήρχε ο καθιερωμένος χρόνος για networking, παρέα με τη μπίρα Σολο (www.solobeer.gr), τους ομιλητές και την ενεργή κοινότητα των Open Coffee events.  Οι συζητήσεις ανέδειξαν την σπουδαιότητα του τουρισμού για τη χώρα μας, και το πώς η τεχνολογία μπορεί να  διευρύνει το τουριστικό προϊόν που προσφέρεται και να βελτιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία των επισκεπτών από το στάδιο του σχεδιασμού και της επιλογής του προορισμού τους μέχρι την ταξιδιωτική τους καθημερινότητα.

Το 5ο Open Coffee Heraklion πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Europe Direct Crete (www.europedirect-crete.gr) που υπογράμμισε τη σημασία του τουρισμού για την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία. Παράλληλα, το event δεν  θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τους εξοπλισμούς Χαριτάκης (www.xaritakis.gr) που μεταμόρφωσε το χώρο των παρουσιάσεων.

Για να ενημερώνεστε για τα επόμενα Open Coffee  events στο Ηράκλειο μείνετε συντονισμένοι εδώ: