Πώς η πίτσα σε κάνει πιο παραγωγικό στη δουλειά

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Εντάξει, αν σου γράφαμε πώς η πίτσα, η μπύρα (και το Champions League) κάνουν καλό στην παραγωγικότητά σου εν ώρα εργασίας, εκτός από ψέματα θα ήταν και απεχθέστατο click bait.

Γιατί αυτά δε συμβαίνουν στην πραγματικότητα αλλά μονάχα στα πιο τρελά όνειρα των οπαδών. Όμως μιλώντας συγκεκριμένα για την πίτσα τα πράγματα φαίνεται είναι λίγο διαφορετικά. Και μπράβο της. Και πολύ ευτυχισμένοι είμαστε με την αρχική είδηση όταν την διαβάσαμε.

Διότι, ναι, υπάρχει τρόπος να αυξήσει η πίτσα την παραγωγικότητά σου. Απλά δεν είναι αυτός που νομίζεις και ίσως έχει να κάνει με τα πλέον ζωώδη ένστικτα του ανθρώπου.

Γιατί αλλιώς δεν εξηγεί αυτή η έρευνα που αλιεύσαμε από το βιβλίο του Payoff: The Hidden Logic that Shapes our Motivations του ψυχολόγου Dan Ariely.

Ο συγγραφέας που λέτε, αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες εργαζόμενων: η πρώτη θα δούλευε κανονικά χωρίς έξτρα κίνητρο, η δεύτερη θα άκουγε ένα κομπλιμέντο από το αφεντικό της, η τρίτη θα λάμβανε 40 δολάρια επιπλέον ενώ η τέταρτη θα έπαιρνε μια πίτσα ως επιβράβευση.

Το λογικό λοιπόν θα ήταν να προσπαθήσουν να είναι πιο παραγωγικοί η ομάδα νο.3, αφού και πίτσα να θες με 40 δολάρια λογικά μπορείς να παραγγείλεις όχι απλά μία αλλά τουλάχιστον τρεις.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com