1 στις 3 συνδέσεις κινητής στην Ευρώπη θα “τρέχει” σε δίκτυα 5G το 2025

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Ταχύτατη ανάπτυξη αναμένεται να καταγράψει η τεχνολογία 5G επί ευρωπαϊκού εδάφους, καθώς, έως το 2025, περίπου μία στις τρεις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιεί δίκτυα επόμενης γενιάς. Συγκεκριμένα, η διείσδυση της τεχνολογίας 5G στην Ευρώπη υπολογίζεται σε 31% το 2025, που μεταφράζεται σε 217 εκατ. συνδέσεις.

Παρά την ταχεία ανάπτυξη, που προβλέπεται για τα δίκτυα επόμενης γενιάς στην Ευρώπη, δύο άλλες γεωγραφικές ζώνες του πλανήτη, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, θα είναι οι κορυφαίες αγορές για το 5G έως το 2025 (σ.σ. όσον αφορά τη διείσδυση). Συγκεκριμένα, η διείσδυση των δικτύων 5G στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι θα φτάσει το 49% το 2025, ήτοι μία στις δύο συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας θα “πατάει” έως τότε σε δίκτυα επόμενης γενιάς, που αντιστοιχεί σε 191 εκατ. συνδέσεις. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιαπωνία για το 2025 θα είναι 45%, που σε απόλυτα μεγέθη μεταφράζεται σε 87 εκατ. συνδέσεις, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Κίνα θα διαμορφωθεί σε 25%, με 396 εκατομμύρια συνδέσεις. Να σημειωθεί ότι, λόγω των πληθυσμιακών διαφορών, τόσο η Ευρώπη, όσο και η Κίνα, θα έχουν μεγαλύτερο συνολικό αριθμό συνδέσεων 5G από τις ΗΠΑ το 2025, παρά τα χαμηλότερα ποσοστά υιοθέτησης.

Σύμφωνα με ανάλυση της GSMA Intelligence, το 2025, σε παγκόσμιο επίπεδο, 1,2 δισεκατομμύρια συνδέσεις θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία 5G, με το ποσοστό της διείσδυσης των δικτύων επόμενης γενιάς να φθάνει στο 14%. Συνολικά, έως το 2025 τα δύο τρίτα των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο θα λειτουργήσουν σε δίκτυα 4G και 5G. Στο μεταξύ, οι τρεις προαναφερθείσες οικονομίες, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ευρώπη, θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 70% των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας που θα χρησιμοποιούν 5G έως το 2025.

Η αγορά των ΗΠΑ

1 στις 3 συνδέσεις κινητής στην Ευρώπη θα “τρέχει” σε δίκτυα 5G το 2025

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της έκθεσης, στη διάρκεια της περιόδου μέχρι το 2025, οι φορείς εκμετάλλευσης ανά τον κόσμο θα επενδύουν σε νέα δίκτυα 5G, με το πρώτο κύμα των επενδύσεων να υλοποιείται στη Βόρεια Αμερική και σε μεγάλες αγορές στην Ασία και την Ευρώπη. Από την έναρξη της εμπορικής διάθεσης της νέας τεχνολογίας έως το 2025, οι ΗΠΑ θα βιώσουν την ταχύτερη ανάπτυξη των συνδέσεων 5G (ως ποσοστό των συνολικών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας). Σύμφωνα με τους αναλυτές, ήδη από το 2023 οι συνδέσεις 5G στις ΗΠΑ θα φτάσουν τα 100 εκατομμύρια. Ιστορικά, οι Αμερικανοί καταναλωτές έχουν δείξει μεγαλύτερη προθυμία να στρέφονται σε νεότερες τεχνολογίες, σε σύγκριση με άλλες μεγάλες αναπτυγμένες αγορές, όπως αυτές της Ασίας-Ειρηνικού και της Ευρώπης.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr