Έλαμψαν oι καλύτερες πρακτικές πωλήσεων στην Τελετή Απονομής των Sales Excellence Awards 1018

    Από: Startup Team

Στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την παρουσία περισσότερων από 600 στελεχών από τον ευρύτερο κλάδο των Πωλήσεων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, η τελετή απονομής των Sales Excellence Awards 2018. Πρόκειται για την έκτη διοργάνωση των βραβείων από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ) και την Boussias Communications, τα οποία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους στην Ελλάδα.

Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του προέδρου του ΙΠΕ κ. Αντώνη Ποταμίτη, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία των βραβείων για τον κλάδο και στη συμβολή των ανθρώπων των πωλήσεων στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων καθ. Γεώργιος Δουκίδης, αναφέρθηκε στις υποψηφιότητες-ρεκόρ και φέτος, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 40% και τη δύσκολη διαδικασία της αξιολόγησης, λόγω του έντονου ανταγωνισμού και της υψηλής ποιότητας των υποψηφιοτήτων.

Στην τελετή παρευρέθηκαν 600 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, ενώ παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν οι καλύτερες πρακτικές πωλήσεων των δυναμικότερων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Οι απονομές ξεκίνησαν με το Τιμητικό Βραβείο που απονεμήθηκε στη μνήμη του Ζαχαρία Πιπερίδη, διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, στη σύζυγο του εκλιπόντος, κ. Ιωάννα Γωνιωτάκη. Στη συνέχεια έλαβαν τιμητικά βραβεία ο κ. Λάμπρος Παπακοσμάς, Γενικός Διευθυντής στην P&G Ελλάδος και ο κ. Διαμαντής Μασούτης, το οποίο βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του ο κ. Σταμάτης Δαυίδ, Διευθυντής Marketing της Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο κ. Παπακοσμάς, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία των στελεχών πωλήσεων στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι τυχαίο ότι το 50% των διευθυνόντων συμβούλων των εταιρειών διεθνώς προέρχονται από τον συγκεκριμένο τομέα, ενώ προέτρεψε τα στελέχη να συνεχίζουν να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, ώστε να συμβάλλουν ακόμη πιο αποτελεσματικά στην εξέλιξη του κλάδου στον οποίο ανήκουν, συνολικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταμάτης Δαυίδ, αναφερόμενος στον κ. Δ. Μασούτη, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσωπικότητά του και στο γεγονός ότι, όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι ένας πραγματικός επαγγελματίας, που κοιτάζει τον συνάνθρωπό του στα μάτια και την καρδιά».  Τόνισε πως ο κ. Μασούτης αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου που ξεκίνησε από το μηδέν και κατέκτησε την κορυφή και έκλεισε την σύντομη ομιλία του με τη φράση: «στη Δ. Μασούτης πιστεύουμε πως έχουμε έναν ηγέτη που μπορεί να μας οδηγήσει πολύ ψηλά»!

Μετά την απονομή των Τιμητικών Βραβείων, η βραδιά συνεχίστηκε με την παρουσία των βραβείων που προέκυψαν από τη διαγωνιστική διαδικασία.

GOLD βραβεία κέρδισαν οι εταιρείες: Παπαστράτος, COSMOTE – Όμιλος ΟΤΕ, Imperial Tobacco Hellas ΑΕ, Χρυσή Ευκαιρία, GENERAL MILLS HELLAS AE, ΟΠΑΠ ΑΕ, MAPEI HELLAS, VODAFONE, Edenred, WIND ΕΛΛΑΣ, JDEJACOBS DOUWE EGBERTS, Terracom, Lidl Hellas, Diageo Hellas SA, COSMOTE EVALUE, Συστήματα SUNLIGTHT ΑΒΕΕ καθώς και η Carglass®.

Διευθυντής πωλήσεων της Χρονιάς αναδείχθηκε ο κ. Άρης Ζούμπος, Διευθυντής πωλήσεων της ΑΜΒΥΞ, ενώ το βραβείο «Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς» απέσπασαν: η COSMOTE, το τμήμα πωλήσεων IQOS της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Ομάδα Πωλήσεων PLAY ΟΠΑΠ και το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας Συστήματα SUNLIGHT.

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές οι κύριοι: Αντώνης Ποταμίτης, Πρόεδρος ΙΠΕ και Chairman της West, Γεώργιος Δουκίδης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Ιδρυτής & Διευθυντής του ELTRUN, Ηλίας Πολυχρονόπουλος, Γενικός Γραμματέας του ΙΠΕ & Head of Corporate Market στη CYTA HELLAS, Βάϊος Καραντίνος, Chief Operating Director (Gaming Halls) και Jan Karas, Retail Operations Team Chief Director  του Χρυσού Χορηγού ΟΠΑΠ, Γιώργος Ευσταθόπουλος, Αντιπρόεδρος ΙΠΕ και Εμπορικός Διευθυντής ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ, Γιάννης Πολλάλης, Καθηγητής Management στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Κώστας Σωτηρούδης, Ταμία του ΙΠΕ και Regional Sales Manager στην PRAKTIKER HELLAS AE, Μανώλης Λέκκας, Global Sales Director – Professional products στην Schwarzkopf Γερμανίας, Γιώργος Παστίδης, Learning & Development Manager – Market Area Europe & Latin America – Sales Learning Leads στην ERICSSON Γαλλίας, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Sales & Trade Marketing Director στη JT INTERNATIONAL HELLAS AEBE, Γιώργος Ευσταθίου, Brand Manager Hyundai-Kia στην ΒΕΛΜΑΡ, Κωνσταντίνος Κορρές, Διευθυντής Πωλήσεων στη LOREAL HELLAS AE, Άγγελος Μάρκου, μέλος Δ.Σ. ΙΠΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Forward, Γιώργος Μπάκος, αναπληρωματικό μέλος ΔΣ ΙΠΕ και Εμπορικός Διευθυντής της Papergraph, Περικλής Κανέλλος, Business Segment Executive Director στη WIND HELLAS SA και Αλέξανδρος Μπεχράκης, Chief Commercial Officer στη LAMDA HELIX SA.

Η βραδιά έκλεισε με την πανηγυρική φωτογραφία των νικητών και την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Χρυσός Χορηγός των βραβείων ήταν ο ΟΠΑΠ, Χορηγοί η COSMOTE και η COSMOTE eValue, Υποστηρικτές η BEIERSDORF, η D.I.S. και η The Photo Box. Χορηγοί Ποτών ήταν οι ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, JOHNNIE WALKER, ALPHA ESTATE και SEMELI.

 

Στο site των βραβείων www.salesexcellenceawards.gr μπορείτε να δείτε το video της τελετής, τον πίνακα των βραβείων, καθώς και φωτογραφίες της βραδιάς.