ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ STUDENT.COM

    Από: Startup Team

Το Λονδίνο παραμένει στην κορυφή – ακολουθεί το Σίδνεϋ, η Μελβούρνη και το Μάντσεστερ

Η Student.com, η κορυφαία πλατφόρμα στον κόσμο για εύρεση φοιτητικής στέγης, αποκαλύπτει τις δημοφιλέστερες φοιτητικές πόλεις. Η παγκόσμια κατάταξη βασίζεται στο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε μέσω της Student.com το 2017 για φοιτητική διαμονή σε περισσότερους από 426 δημοφιλείς φοιτητικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Το Λονδίνο αποτελεί τη δημοφιλέστερη φοιτητική πόλη, ενώ το Σίδνεϊ, η Μελβούρνη και το Μάντσεστερ καταλαμβάνουν τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη σειρά αντιστοίχως. Παράλληλα, η Student.com αποκαλύπτει τις κορυφαίες φοιτητικές πόλεις στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α.

Οι 10 πιο δημοφιλείς πόλεις* παγκοσμίως είναι:

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ STUDENT.COM

1. Λονδίνο
2. Σίδνεϊ
3. Μελβούρνη
4. Μάντσεστερ
5. Γλασκώβη
6. Λίβερπουλ
7. Νότιγχαμ
8. Σέφιλντ
9. Λος Άντζελες
10. Μπέρμιγχαμ

*με βάση τις αιτήσεις διαμονής που πραγματοποιήθηκαν το 2017

Τα δεδομένα της πλατφόρμας αποδεικνύουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για το Ηνωμένο Βασίλειο ως προορισμό για διεθνείς φοιτητές

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ STUDENT.COM

«Τα δεδομένα της πλατφόρμας αποδεικνύουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για το Ηνωμένο Βασίλειο ως προορισμό για διεθνείς φοιτητές, ιδίως από την Ασία και την Ευρώπη. Ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για επανάπαυση.» σχολίασε ο Luke Nolan, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Student.com. «Με τον παγκόσμιο ανταγωνισμό για την προσέλκυση διεθνών φοιτητών να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τα βρετανικά πανεπιστήμια να πετύχουν τους στόχους διεθνοποίησης τους και να συνεχίσει να αποτελεί έναν ελκυστικό φοιτητικό προορισμό.»

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Στατιστικής Υπηρεσίας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου (Higher Education Statistics Agency), το 19% των φοιτητών που σπουδάζει σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο προέρχεται από το εξωτερικό. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο πλήρους φοίτησης, το 53% των φοιτητών προέρχεται από χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι φοιτητές που χρησιμοποίησαν τη Student.com για να κλείσουν τα φοιτητικά τους δωμάτια το 2017 ταξίδεψαν συνολικά 95 εκατομμύρια χιλιόμετρα

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ STUDENT.COM

Πέρα από την κατάταξη των πόλεων, η Student.com αποκαλύπτει δεδομένα σχετικά με τον χρόνο κατά τον οποίο οι φοιτητές πραγματοποιούν την κράτησή τους, πότε μετακομίζουν, καθώς και την απόσταση που διανύουν προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους. Οι φοιτητές που χρησιμοποίησαν τη Student.com για να κλείσουν τα φοιτητικά τους δωμάτια το 2017 ταξίδεψαν συνολικά 95 εκατομμύρια χιλιόμετρα για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

«Οι φοιτητές παραμένουν πρόθυμοι να ταξιδέψουν μακριά για τις σπουδές τους. Ας τους βοηθήσουμε.»

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ STUDENT.COM

«Οι φοιτητές παραμένουν πρόθυμοι να ταξιδέψουν μακριά για τις σπουδές τους. Ας τους βοηθήσουμε.» πρόσθεσε ο Nolan. «Είναι σημαντικό να συμβάλουμε όλοι στην παγκόσμια φοιτητική κινητικότητα, καθώς και στο καλωσόρισμα των διεθνών φοιτητών, είτε αυτοί προέρχονται από τη διπλανή χώρα, είτε από την άλλη άκρη του πλανήτη.»

Για να δείτε την κατάταξη των πόλεων και τις τελευταίες τάσεις σχετικά με την κράτηση φοιτητικής διαμονής, μπορείτε να επισκεφτείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί: www.student.com/articles/top-cities-2018/