Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: 62 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης

    Από: Startup Team

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος AE (ΚΠΙΣΝ AE) παρέχει σε νέους και νέες από 18 έως 35 ετών την ευκαιρία αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. Η προκήρυξη απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν σε έναν πολιτιστικό οργανισμό διεθνούς βεληνεκούς. Το πρόγραμμα προσφέρεται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων.

Η πρωτοβουλία Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων του ΙΣΝ στοχεύει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα, αποσκοπώντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών ανάπτυξης δεξιοτήτων για τη νέα γενιά.

Η ΚΠΙΣΝ ΑΕ είναι κοινωφελής οργανισμός και έχει ως σκοπό την οργάνωση, συντήρηση, λειτουργία και διαχείριση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει τον δικό της προγραμματισμό πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών εκδηλώσεων, ανοιχτών σε όλους και ελεύθερων για το κοινό, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. To 2017 καλωσορίσαμε περίπου 3 εκατομμύρια επισκέπτες.

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης αφορά πεδία σχετικά με τις διάφορες πτυχές της λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ στο σύνολό του, μέσα από στενή συνεργασία με την ομάδα της ΚΠΙΣΝ ΑΕ. Παράλληλα, εξοικειώνει τους ασκούμενους με το ευρύτερο πολιτιστικό και κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιείται το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από το πρόγραμμα, οι ασκούμενοι θα αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής των γνώσεών τους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εκ των έσω τους μηχανισμούς και τον τρόπο λειτουργίας ενός δυναμικού, πολυσχιδούς οργανισμού.

Η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2019.

 

Δύο τύποι πρακτικής  άσκησης

Εξήντα δύο (62) θέσεις θα είναι διαθέσιμες συνολικά. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή επίδραση και ο ευρύτερος δυνατός αντίκτυπος,  το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης έχει χωριστεί σε δύο τύπους. Κάθε τύπος θα ακολουθήσει τη δική του διαδικασία επιλογής:

i. Εξυπηρέτηση Επισκεπτών: Εικοσιπέντε (25) θέσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως πρακτική άσκηση στο τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών της ΚΠΙΣΝ ΑΕ με πιθανότητα απασχόλησης και σε επιλεγμένα άλλα τμήματα. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσω κλήρωσης παρουσία συμβολαιογράφου, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές προϋποθέσεις εκτός από πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

ii. Διάφορα τμήματα: Τριάντα επτά (37) θέσεις, οι οποίες αφορούν πρακτική άσκηση σε διάφορα τμήματα της ΚΠΙΣΝ ΑΕ. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσα από μία δεξαμενή υποψηφίων που θα προκύψει μέσω κληρώσεων παρουσία συμβολαιογράφου, ενώ θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με στελέχη του ΚΠΙΣΝ. Για αυτόν τον τύπο πρακτικής άσκησης, τίθενται προϋποθέσεις εκπαιδευτικής επάρκειας, καθώς και πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

ΤΥΠΟΣ Ι

Ασκούμενοι στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών (χωρίς ιδιαίτερες εκπαιδευτικές προϋποθέσεις)

Οι υποψήφιοι θα ζητηθεί να υποβάλουν αίτηση μέσω της σελίδας SNFCC.org/internships επιλέγοντας την κατηγορία Εξυπηρέτηση Επισκεπτών.

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά

  • Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους από 18 έως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης 01/06/1983 – 31/05/2000) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
  • Για την υποβολή αίτησης απαιτείται η συμπλήρωση όλων των πεδίων
  • Επαρκής γνώση της Ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωση) θεωρείται απαραίτητη
  • Πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου, για την οποία θα  πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά το σχετικό έγγραφο πιστοποίησης για επίπεδο τουλάχιστον Β2 (π.χ. FCE)
  • Όσοι επιλεγούν θα χρειαστεί να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη μη ύπαρξη καταδίκης για συγκεκριμένα αδικήματα που θα μπορούσαν να σχετιστούν με τη σκοπούμενη πρακτική άσκηση

Διαδικασία επιλογής

Εικοσιπέντε (25) υποψήφιοι, καθώς και πενήντα (50) επιλαχόντες, θα κληρωθούν παρουσία συμβολαιογράφου για τις εικοσιπέντε (25) διαθέσιμες θέσεις.

Οι υποψήφιοι που θα κληρωθούν και που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ή που μετά από σχετικό έλεγχο προκύψει ότι δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψηφίους, με τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

ΤΥΠΟΣ ΙΙ
Ασκούμενοι για διάφορα Τμήματα του ΚΠΙΣΝ (με εκπαιδευτικές προϋποθέσεις)

Οι υποψήφιοι θα ζητηθεί να υποβάλουν αίτηση για μία από τις 37 θέσεις, μέσω της σελίδας SNFCC.org/internships, επιλέγοντας την κατηγορία Όλα τα Τμήματα και σημειώνοντας το γνωστικό τους πεδίο, μεταξύ των παρακάτω:

 

#

ΠΕΔΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΣΕΙΣ

1

Οικονομικά & Διοίκηση, (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά & Χρηματοοικονομικά)

8

2

Ανθρωπιστικές Επιστήμες 
(Ιστορία, Φιλολογία, Γλωσσολογία, Φιλοσοφία, 
Παιδαγωγικά,  κ.λπ.)

4

3

Πολυτεχνικές Σχολές
(Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, 
Πληροφορική, κ.λπ.) – εκτός Αρχιτεκτονικής

3

4

Αρχιτεκτονική

4

5

Κοινωνικές Επιστήμες
(Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Νομική,
Ψυχολογία, Κοινωνική Ανθρωπολογία, κ.λπ.)

3

6

Τέχνες & Πολιτισμός
(Διαχείριση Πολιτιστικών Οργανισμών, 
Εικαστικές & Παραστατικές Τέχνες, 
Πολιτιστική Κληρονομιά, κ.λπ.)

3

7

Γεωπονική και συναφείς σπουδές

2

8

Γραφιστική και συναφείς σπουδές

1

9

Μάρκετινγκ, Επικοινωνία και ΜΜΕ, Δημόσιες Σχέσεις

3

10

Διοίκηση τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, διοργάνωση εκδηλώσεων, κλπ.

6

 

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά

  • Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους έως 35 ετών (με ημερομηνία γέννησης από 01/06/1983 και μετά) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
  • Επαρκής γνώση της Ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωση)
  • Πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου, για την οποία θα  πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά η σχετική πιστοποίηση είτε για επίπεδο Β2 (π.χ. FCE) το οποίο αποκτήθηκε από 01/05/2015 και μετά, είτε για επίπεδο C2 (π.χ. CPE) χωρίς χρονολογικό περιορισμό
  • Πτυχίο πανεπιστημίου ή τίτλος σπουδών από μεταλυκειακή επαγγελματική σχολή που απαιτεί τουλάχιστον τριετή φοίτηση, ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών. Ο τίτλος θα πρέπει να αντιστοιχεί στο/στα επιλεχθέν(τα) πεδία ή να είναι συναφής. Σημειώνεται ότι οι τίτλοι σπουδών θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά
  • Όσοι επιλεγούν για την πρακτική τους άσκηση θα πρέπει να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη μη ύπαρξη καταδίκης για συγκεκριμένα αδικήματα που θα μπορούσαν να σχετιστούν με τη σκοπούμενη πρακτική άσκηση

 

Διαδικασία επιλογής

Θα γίνει έλεγχος των τίτλων σπουδών των υποψηφίων και θα ακολουθήσει σειρά κληρώσεων (μία για κάθε πεδίο σπουδών) ενώπιον συμβολαιογράφου, μεταξύ των υποψηφίων που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Για κάθε πεδίο σπουδών ο αριθμός που θα κληρώνεται θα είναι πενταπλάσιος του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων, με εξαίρεση το πεδίο της Γραφιστικής, όπου υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη θέση και θα κληρωθούν επτά (7) υποψήφιοι. Συνεπώς, εκατόν ογδόντα επτά (187) υποψήφιοι θα κληρωθούν συνολικά από τα δέκα (10) πεδία σπουδών του τύπου ΙΙ.

Επιπλέον, θα κληρωθούν, εβδομήντα πέντε (75) επιλαχόντες, δηλαδή δύο (2) επιλαχόντες ανά διαθέσιμη θέση με εξαίρεση το πεδίο της Γραφιστικής, όπου υπάρχει μόνο μία (1) διαθέσιμη θέση και θα κληρωθούν τρεις (3) επιλαχόντες.

Θα ακολουθήσει ενδελεχής επανέλεγχος των τίτλων σπουδών και των λοιπών δικαιολογητικών για τους υποψηφίους που έχουν κληρωθεί.  Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψηφίους, με τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

Για τους εκατόν ογδόντα επτά (187) υποψήφιους που θα κληρωθούν, θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις με στελέχη του ΚΠΙΣΝ για να κατανεμηθούν στα εξής τμήματα:

  • Οικονομική Διεύθυνση & Λογιστήριο
  • Πληροφορικής
  • Λειτουργιών (Τμήμα Εγκαταστάσεων, διαχείριση Πάρκου & ασφάλεια)
  • Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (ενοικιάσεις, εστίαση, Πρόγραμμα Μελών)
  • Νομική Υπηρεσία
  • Προγραμματισμού & Παραγωγής Εκδηλώσεων
  • Marketing & Επικοινωνίας
  • Εξυπηρέτησης Επισκεπτών (υπηρεσίες διαχείρισης κοινού, αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις,  διαχείριση ερωτημάτων και αιτημάτων κ.λπ.)

Διευκρινίζεται ότι η απαρίθμηση των επιστημών σε κάθε σπουδαστικό πεδίο είναι ενδεικτική και ότι τα κριτήρια για την συνάφεια του τίτλου σπουδών των υποψηφίων με το επιστημονικό πεδίο στο οποίο θέτουν υποψηφιότητα, θα είναι ελαστικά.

Διευκρινίζεται επίσης ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και για τους δύο τύπους πρακτικής άσκησης αλλά, ταυτόχρονα, σε μία μοναδική φόρμα, και ότι στον δεύτερο τύπο μπορεί να επιλέξει μόνο ένα πεδίο σπουδών.

Σημαντικές πληροφορίες

  • Συνολικές διαθέσιμες θέσεις: 62
  • Έναρξη προγράμματος: 1 Ιουνίου 2018
  • Διάρκεια πρακτικής άσκησης: 1 Ιουνίου 2018 – 15 Ιανουαρίου 2019
  • Έναρξη υποβολής αιτήσεων: 2 Απριλίου 2018
  • Λήξη υποβολής αιτήσεων: 13 Απριλίου 2018 16:00 (ώρα Ελλάδας)
  • Κληρώσεις υποψηφίων: 23 Απριλίου 2018
  • Διαδικασία συνεντεύξεων: Απρίλιος – Μάιος 2018 (μόνο στον τύπο πρακτικής άσκησης με εκπαιδευτικές προϋποθέσεις – τύπος ΙΙ)
  • Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω του SNFCC.org/internships
  • Υποψήφιοι οι οποίοι έχουν ήδη συμμετάσχει σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΚΠΙΣΝ, καθώς και συγγενείς (έως και τρίτου βαθμού) εργαζομένων και διοίκησης στην ΚΠΙΣΝ ΑΕ, δε μπορούν να υποβάλουν αίτηση

Μπορείτε να κάνετε αίτηση εδώ

Δείτε τους όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων εδώ.
Δείτε τις παλαιότερες προκηρύξεις του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης εδώ.