ΞΕΚΙΝΑ Ο 9ος ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ VentureGarden

    Από: Startup Team

VentureGarden”- Helping People Grow Ideas, Πρόγραμμα Προώθησης Επιχειρηματικότητας

Υποβολή Αιτήσεων έως τις 22 Απριλίου 2018

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) ανακοινώνει την έναρξη του νέου, 9ου κατά σειρά, κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικότητας VentureGarden. Έχοντας ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία οκτώ κύκλους, το επιχειρηματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας σχεδιάστηκε και υλοποιείται από κοινού από το Entrepreneurship Hub του ACT μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα.

Οι υποβολές για τον ένατο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου www.venturegarden.gr, από τις 2 έως και τις 22 Απριλίου 2018. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 7 Μαΐου, αφού  προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων.

Τί είναι το VentureGarden;

Το VentureGarden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας και να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 μαθήματα, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, καθώς και ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, που βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα.

Ήδη, στους οκτώ προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.900 αιτήσεις συμμετοχής, όπου 670 επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των επτά κύκλων, 230 καθηγητές και mentors παρέδωσαν συνολικά 618 ώρες μαθημάτων στους συμμετέχοντες του προγράμματος, προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη, με στόχο οι επιχειρηματικές ιδέες των συμμετεχόντων να προσφέρουν απτά επιχειρηματικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και σήμερα, περισσότερες από 900 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden.

 

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την έναρξη του νέου κύκλου του VentureGarden. Το πρόγραμμα έχει  καταλυτικό ρόλο για την προώθηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη των σχετικών δεξιοτήτων στη χώρα μας. ‘Έπειτα από 5 χρόνια λειτουργίας, είναι πραγματικά αναζωογονητικό να βλέπουμε τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό στους συμμετέχοντες του προγράμματος, καθώς και την υπομονή και αφοσίωση των μεντόρων  στο να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και εμπειρίες  τους. Η επιχειρηματικότητα αποτελεί πυλώνα της δράσης Της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την βελτίωση του πυλώνα αυτού, υποστηρίζοντας καινοτόμες ιδέες και τους ανθρώπους πίσω από αυτές».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την υποβολή συμμετοχών, επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr.