Αυτό είναι το επάγγελμα με τη μεγαλύτερη ζήτηση σύμφωνα με το LinkedIn

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο επάγγελμα αυτή τη στιγμή παρουσιάζει και σημαντική έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Καθώς η αγορά εργασίας αλλάζει και καθιερώνονται φόβοι πως η αυτοματοποίηση θα μειώσει τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, πολλοί είναι εκείνοι που προσανατολίζονται στα επαγγελματικά πεδία του μέλλοντος για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Σύμφωνα με το LinkedIn, η «ταχύτερα αναπτυσσόμενη θέση εργασίας» αυτή τη στιγμή είναι μία: Data Scientist. Η ζήτηση για το επάγγελμα του αναλυτή δεδομένων έχει αυξηθεί κατά 6,5 φορές από το 2012, με αποτέλεσμα σήμερα στην πλατφόρμα του LinkedIn να υπάρχουν 6.000 αγγελίες εργασίας για τη συγκεκριμένη θέση.

Εκτός, όμως, από το πλέον αναπτυσσόμενο επάγγελμα, αποτελεί κι ένα επάγγελμα με καλές οικονομικές απολαβές, αφού ένας μέσος μισθός (για τις ΗΠΑ) φτάνει τα 113.000 δολάρια ετησίως.

Μια έρευνα της McKinsey τονίζει πάντως πως εκτός από υψηλή ζήτηση, στο επάγγελμα του data scientist παρουσιάζεται και υψηλή έλλειψη διαθέσιμων εξειδικευμένων εργαζομένων– μάλιστα το κενό αυτό μπορεί να φτάσει και τις 250.000 θέσεις εργασίας.

Ο αναλυτής δεδομένων θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός στις επιχειρήσεις, αφού μπορεί με τη χρήση δεδομένων να οδηγήσει στη λήψη αποφάσεων. Αποτελεί ένα σχετικά νέο επάγγελμα, που συνδυάζει γνώσεις από τα πεδία των κοινωνικών επιστημών, της στατιστικής, της επιστήμης των υπολογιστών και του σχεδιασμού.

Άλλα επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση στο LinkedIn είναι αυτά του εκπροσώπου ανάπτυξης πωλήσεων (sales development representative), του μάναζερ πελατειακής επιτυχίας (customer success manager), του marketing content manager και του full stack developer, με μισθούς που κυμαίνονται από 58.000 δολάρια ως 82.000 δολάρια τον χρόνο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com