Που θα φτάσει το Bitcoin; Στα 1.000 ή στα 30.000 δολάρια;

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει ακόμα για το Bitcoin. Και ούτε η μεταβλητότητα των τιμών του, η οποία διχάζει τους αναλυτές των κρυπτονομισμάτων σχετικά με το πού κατευθύνεται η τιμή του Bitcoin.

Από τη μια πλευρά είναι το στρατόπεδο των αισιόδοξων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το Bitcoin βρίσκεται ακόμα σε ανοδική πορεία, στοιχηματίζοντας ότι τελικά θα φτάσει στα $30.000.

Ο Marshall Taplits, επικεφαλής στρατηγικής για τη NYNJA, είναι ένας από αυτούς. «Η κερδοσκοπία στην τιμή είναι πάντα κάτι που δυσκολεύει τα πράγματα», λέει ο Taplits. «Ωστόσο, η τάση του Bitcoin είναι ξεκάθαρη. Είναι ανοδική, φτάνοντας τα $20.000 περίπου από το μηδέν σε 10 χρόνια. Κάθε φορά που το Bitcoin παρουσιάζει μια διόρθωση, τα ΜΜΕ αντιδρούν υπερβολικά. Ωστόσο, οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει το κρυπτονόμισμα από την αρχή ξέρει και θα στοιχηματίσει στα $30.000».

Ο Daniel Worsley, COO της LocalCoinSwap, είναι ένας ακόμη «ταύρος» του Bitcoin. «Δεν υπάρχει κανένα άλλο δίκτυο που έχει δοκιμαστεί τόσο στα δύσκολα όσο το blockchain του Bitcoin», λέει ο Worsley. «Αντιστάθηκε σε σοβαρά εμπόδια και συντονισμένες επιθέσεις που αποσκοπούσαν στη διακοπή της λειτουργίας του. Έχει επιβιώσει από όλες τις επιθέσεις. Δεν θα με εξέπληττε καθόλου να δω την τιμή του να ξεπερνά τα $20.000 φέτος. Ειδικά δεδομένου του όγκου αρνητικής δημοσιότητας που έχει δεχτεί και της προσδοκίας των επενδυτών για ένα ακόμη ανοδικό άλμα, θα χρειαστούν μόνο μερικές θετικές εξελίξεις για να ξεκινήσει η ανοδική πορεία».

Από την άλλη πλευρά είναι οι απαισιόδοξοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το Bitcoin είναι μια μανία που αργά ή γρήγορα θα τελειώσει, με τον ίδιο τρόπο που τελειώνει κάθε μανία: με τη μειωμένη ζήτηση ενόψει της αυξανόμενης προσφοράς (σε αυτή την περίπτωση από τα ανταγωνιστικά νομίσματα). Και όταν αυτό συμβεί, οι τιμές του Bitcoin θα μπορούσαν να οδηγηθούν πίσω στα $1.000.

Η συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com