Health & Safety Awards 2018 | Η Βραδιά που «Έλαμψαν» τα Αστέρια για την Εργασιακή Υγεία & Ασφάλεια

    Από: Startup Team

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Τελετή Απονομής των Health & Safety Awards 2018. Για μια ακόμα χρονιά, η αγορά επικρότησε «ηχηρά» τις καλύτερες πρακτικές για την Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν 300 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς.

 

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Χριστοδούλου, «άνοιξε» τη βραδιά παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με την ΥΑΕ στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την «αξία» της εφαρμογής όλων των σχετικών διατάξεων. Στη συνέχεια, επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεμάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, ο κ. Χριστοδούλου τόνισε ότι μεγαλώνει η ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενημέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, υποστήριξε ο κ. Α. Χριστοδούλου, συμβάλλει με συνέπεια εδώ και 6 χρόνια καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της βραδιάς υπήρξε η απονομή των Τιμητικών Βραβείων προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (το βραβείο παρέλαβε ο Λυμπέρης Ζαμπέτας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Περιβάλλοντος και Συνταγματάρχης του Νομικού Σώματος), το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (το βραβείο παρέλαβε ο Θεόδωρος Δέδες, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου) και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη “CSR HELLAS” (το βραβείο παρέλαβε ο Πάκης Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.) για τη συνολική συνεισφορά τους στον κλάδο.

Στην πρώτη ενότητα που απευθυνόταν σε «Εταιρείες, Φορείς και Οργανισμούς», Winners στον κλάδο τους αναδείχθηκαν οι FrieslandCampina Hellas, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Παπαστράτος, Goldair Handling, Knauf Γυψοποιία και Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής.

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν «Δραστηριότητες σε Εγκαταστάσεις και Υποδομές», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες OTE, ΟΠΑΠ και Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Στην τρίτη ενότητα που ήταν αφιερωμένη σε «Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας», στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Αλουμίνιον της Ελλάδος, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, Ελληνικά Πετρέλαια, Παπαστράτος, Χάλυψ Δομικά Υλικά, Motor Oil – Διυλιστήρια Κορίνθου, Avin Oil, Coral, Όμιλος Ηρακλής, Imerys Greece και OTE.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Νικολέττα Κρητικού, δημοσιογράφος του Euronews.