Ο εκπαιδευτικός του 21ου αιώνα: Tο επόμενο βήμα

    Από: Startup Team

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, 18:30 – 21:00

Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 14, Θεσσαλονίκη)

Συζήτηση στο πλαίσιο του 6ου Εκπαιδευτικού Συμποσίου «teAch» του Κολλεγίου Ανατόλια

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και των τριών βαθμίδων με θέμα «Ο εκπαιδευτικός του 21ου αιώνα: το επόμενο βήμα» διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια με την υποστήριξη του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η συζήτηση πραγματοποιείται την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Θεσσαλονίκη) στο πλαίσιο του 6ου Εκπαιδευτικού Συμποσίου «teAch» του Κολλεγίου Ανατόλια.

Στόχος της ημερίδας είναι ένας ανοιχτός προβληματισμός για τον ρόλο του εκπαιδευτικού στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης, τη διαδικασία μάθησης εντός και εκτός σχολικής αίθουσας, και τις αλλαγές που επιφέρουν η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, η γνώση που παράγεται στον εξελισσόμενο παγκόσμιο ιστό και τα εργαλεία που προσφέρονται στους επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και τη νέα γενιά.

Θα γίνουν σύντομες εισηγήσεις από τις :

Αθηνά Βακάλη, Διευθύντρια Εργαστηρίου Επιστήμης Δεδομένων και Ιστού, Τμήμα Πληροφορικής, ΑΠΘ,  Τερέζα Γιακουμάτου, βραβευμένη φιλόλογος, επιμορφώτρια του προγράμματος “Οδύσσεια”, Μαρία Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Άννα Σπύρτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσει ο Θοδωρής Φιλάρετος, Αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κολλεγίου Ανατόλια.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή εδώ (goo.gl/hepQQc) το οποίο θα σταματήσει να δέχεται δηλώσεις μόλις πληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.anatolia.edu.gr/teach2018

και στο email : hsamara@anatolia.edu.gr