Συνέντευξη στο Startup.gr: Δημήτρης Λιτσικάκης – Revolut!

    Από: Startup Team

Η Revolut είναι η νο.1 ψηφιακή εναλλακτική τραπεζική λύση με 2 εκατομμύρια χρήστες σε όλη την Ευρώπη. Από την έναρξη λειτουργίας της τον Ιούλιο του 2015, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη Fintech στην Ευρώπη με έδρα το Λονδίνο έχει επεξεργαστεί πάνω από $10B σε συναλλαγές μέχρι σήμερα.  Η Revolut επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν έναν τρεχούμενο λογαριασμό ΙΒΑΝ μέσα από το κινητό τους εύκολα και γρήγορα. Επίσης μπορούν να προμηθευτούν την Revolut κάρτα τους για δωρεάν αγορές σε POS ή online και αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ. Τέλος, μπορούν να επενδύσουν στα 3 πιο γνωστά crypto: Bitcoin, Ethereum και Litecoin με ασφάλεια και χωρίς περίπλοκες διαδικασίες.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσει/επεκταθεί η δραστηριότητα του Revolut στην Ελλάδα;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Δημήτρης Λιτσικάκης - Revolut!

Η Revolut «επενδύει» στην Ελλάδα με άνοιγμα γραφείων στην Αθήνα και φέρνει τα πάνω – κάτω στο τραπεζικό σύστημα. Η απόφαση βασίζεται στο γεγονός ότι η χώρα μας έχει ήδη αγκαλιάσει την Revolut καθώς απαριθμεί ήδη 60,000 χρήστες χωρίς καθόλου παρουσία ή προώθηση.  Για να γιορτάσουμε το άνοιγμα του γραφείου μας στην Αθήνα, προσφέρουμε εντελώς δωρεάν κάρτες για όλους όσους θέλουν να απολαύσουν τα προνόμια που φέρνει η Revolut. Η προσφορά ισχύει έως 20 Μαΐου για  νέους χρήστες μόνο.

Σε ποιους απευθύνεται και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες του;

Οι Έλληνες χρήστες μπορούν να ανοίξουν ένα τρεχούμενο λογαριασμό ΙΒΑΝ εντελώς δωρεάν μέσα από την εφαρμογή και να εξοικονομήσουν έως και 300 ευρώ τον χρόνο αποφεύγοντας τις κρυφές χρεώσεις των τραπεζών. Η Revolut δεν χρεώνει ποτέ προμήθεια για την μετατροπή συναλλάγματος και τις μεταφορές χρημάτων. Επίσης προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια για κινητά τηλέφωνα, παρέχοντας έτσι επιπλέον υπηρεσίες για τα άτομα που έχουν ένα global lifestyle.

Πόσο εξοικειωμένοι είναι πλέον οι Έλληνες με mobile banking υπηρεσίες;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Δημήτρης Λιτσικάκης - Revolut!

 

Κρίνοντας από την ήδη μεγάλη αποδοχή της Revolut στην Ελλάδα, θα λέγαμε ότι οι χρήστες “διψάνε” για out-of-the-box λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, όπως η δυσκολία άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού, οι μεγάλες αναμονές σε ουρές στα φυσικά καταστήματα των τραπεζών. Λόγω κρίσης, είναι ακόμα πιο σημαντικό να βρίσκουν τρόπους να εξοικονομήσουν χρήματα και η πολιτική της Revolut να μην έχει κρυφές χρέωσεις στη φόρτιση και μεταφορά χρημάτων, είναι ιδανική για τους Έλληνες που θέλουν να πάρουν τα οικονομικά τους στα χέρια τους.

 

Τι δυσκολίες συνάντησες και πως κατάφερες να τις αντιμετωπίσεις;

 

Η Revolut έχει μαζέψει συνολικά 340 εκατομμύρια δολάρια από μερικούς από τους πιο αξιοσημείωτους επενδυτές, όπως το Index Ventures και το Ribbit Capital. Η αρχή όμως ήταν πιο δύσκολη καθώς χρειαζόταν να χτίσουμε εμπιστοσύνη με τη βάση των πελατών μας. Η στρατηγική της Revolut να επενδύσει στην τεχνολογία και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων τελικά πέτυχε καθώς το state-of-the-art app μας έχει υψηλότατη βαθμολογία 4.9/5 στο App Store και έτσι εξαπλώνεται ταχύτατα με το word of mouth.

 

Τι συμβουλές δίνεις στους νέους επιχειρήματίες out there!

Συνέντευξη στο Startup.gr: Δημήτρης Λιτσικάκης - Revolut!

 

Να χτίσουν τη δική τους κουλτούρα και να την διαποτίσουν σε όλη την ομάδα της. Να αφήσουν πίσω τους politics και ίντριγκες και να αφοσιωθούν στη δουλειά. Η Revolut έχει αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, γιατί κάθε ένα μέλος της ομάδας της είναι απόλυτα αφοσιωμένο στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων. Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις join την ομάδα που στελεχώνουμε στην Ελλάδα (PR & Community Manager) και στις υπόλοιπες 6 χώρες που έχουμε γραφεία, δεν έχεις παρά να κάνεις apply εδώ: www.revolut.com/careers