ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΚΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

    Από: Startup Team

Το πρώτο βραβείο και τον τίτλο της «Kαλύτερης Eταιρείας»  της μαθητικής εμπορικής έκθεσης στο The Mall Athens που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, απέσπασε σήμερα 17 Απρίλη 2018, η εικονική  μας επιχείρηση Helm.e.t .

www.facebook.com/Helmet-185904182015317/

Η εμπειρία μοναδική!

Τα συναισθήματα απερίγραπτα!

…άλλη μια αποσκευή στα χέρια μας γεμάτη με εφόδια ζωής!

Περισσότερα για εμάς:

Είμαστε 20 μαθητές της B Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά από την Καλαμάτα και με τη δράση μας ελπίζουμε  να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που χάνονται καθημερινά στην άσφαλτο. Το εναρκτήριο λάκτισμα για εμάς έγινε τον Οκτώβρη του 2017 όπου μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην πόλη μας δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο οδηγώντας μηχανάκι και χωρίς να φοράνε κράνος.

Και επειδή, δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είναι τοπικό! αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την κοινωνική επιχείρηση Helm.e.t. που κύριο στόχο έχει την εκπαίδευση και  ευαισθητοποίηση  των πολιτών (ενηλίκων και ανηλίκων) στη χρήση κράνους και κατ’ επέκταση τη μείωση των ατυχημάτων που οφείλονται στην έλλειψη παιδείας πάνω στο θέμα αυτό.

Για να επιτύχουμε τα παραπάνω έχουμε θέσει δύο παράλληλους αλλά και συγκλίνοντες συνάμα προσανατολισμούς.

  • Πρώτον, πραγματοποιούμε δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχολεία αλλά και σε δημόσιους χώρους.
  • Δεύτερον, σχεδιάζουμε και προωθούμε το “noctua kit”. Το “noctua” αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση ενίσχυσης της ασφάλειας για τους αναβάτες δικύκλων, ένα έξυπνο σύστημα επικοινωνίας κράνους – μηχανής. Με απλά λόγια με την εγκατάσταση του noctua kit η μηχανή δε θα ξεκινά εάν ο οδηγός δε φορά το κράνος του.

Το μότο μας, τι άλλο;… «Be smart…be safe»

ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΚΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε τη συνεχή καθοδήγηση των εκπαιδευτικών μας, κ. Σ. Κόκκαλη – Οικονομολόγου και κ. Κ. Κοτταρίδη – Εικαστικού του σχολείου.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Γ. Πλάγο-καθηγητή Φυσ. Αγωγής και το μαθητή Δ. Μπουγά για τη δημιουργία του διαφημιστικού σποτ, την κ. Χριστίνα Λυκισσιώτη – Γραμματέα Διεύθυνσης για τη γραφιστική επιμέλεια, την κ. Ε. Ορφανού-καθηγήτρια Πληροφορικής για τη βοήθεια στην κατασκευή της ιστοσελίδας, τον κ. Γ. Χριστάκη -Μαθηματικό για τη βοήθεια επικοινωνίας με τους προμηθευτές μας και τον κ. Ιπ. Παπαδημητράκο σύμβουλο του Σ.Ε.Ν.

Ακόμα, ζητήσαμε και είχαμε  την υποστήριξη από το  Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π). είχαμε την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π) και συγκεκριμένα τη βοήθεια των:

  • κ. Παναγιώτη ΠαπαντωνίουPhD, Civil – Transportation Engineer

Department of Transportation Planning and Engineering

  • κ. Ευάγγελου Σδόνγγου, M.Eng., ΜBA – Researcher-Electrical and Computer Engineering Project Manager, Smart Integrated Systems Team Leader, Crisis Management and Security Unit οι οποίοι μας στήριξαν στα επιμέρους στάδια έρευνας και σχεδιασμού του noctua kit.

 

Τέλος, θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας και συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τον πρόεδρό του κ. Ξυγκώρο, το κέντρο αποκατάστασης Διάπλαση, την Ευρωπαϊκή πίστη Καλαμάτας-Ι. Σκάρπας, και που πίστεψαν στην ιδέα μας και μας βοήθησαν να την υλοποιήσουμε. Επίσης, να ευχαριστήσουμε την αντιπεριφερειάρχη κ. Ε. Αλειφέρη, για την ηθική της υποστήριξη.