Η Revolut έκλεισε νέα χρηματοδότηση $250 εκατομμύρια δολάρια και αυξάνει την αποτίμηση 5 φορές μέσα στο χρόνο σε 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια

    Από: Startup Team

Γίνεται μια από τις ταχύτερες τεχνολογικές εταιρείες στην Ευρώπη για να φτάσει το στάτους του μονόκερου.

Στοχεύει 100 εκατομμύρια πελάτες τα επόμενα πέντε χρόνια καθώς το fintech επεκτείνεται παγκοσμίως.
Η Revolut, Fintech με βάση το Λονδίνο, η εναλλακτική λύση για ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες, σημείωσε σήμερα πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αποτίμησης της κατά 5 φορές σε λιγότερο από ένα χρόνο στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια – καθιστώντας την μία από τις ταχύτερες τεχνολογικές εταιρείες στην Ευρώπη  που έχει φτάσει το στάτους του μονόκερου.

Ο νέος γύρος της σειράς C οδηγήθηκε από το DST Global με βάση στο Χονγκ Κονγκ, μαζί με ένα χαρτοφυλάκιο νέων και υφιστάμενων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων επενδυτών όπως Silicon Valley, Index Ventures και Ribbit Capital. Η τελευταία εισφορά μετρητών φέρνει το συνολικό ποσό που χρηματοδότησης της Revolut σε 340 εκατομμύρια δολάρια από τότε που ξεκίνησε η εταιρεία πριν από τρία χρόνια.

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης και η αύξηση της αποτίμησης της εταιρίας φέρνουν στο φως στοιχεία απίστευτης ανάπτυξης, κάθε χρόνο η Revolut επεξεργάζεται 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της πλατφόρμας της και εγγράφει 6,00 με 8,00 χιλιάδες πελάτες κάθε μέρα, με συνολικά 2 εκατομμύρια πελάτες περίπου, φιλόδοξο στόχο των 100 εκατομμυρίων πελατών τα επόμενα πέντε χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα ο εγγεγραμμένος αριθμός πελατών φτάνει στα 65 χιλιάδες με εκατοντάδες να εγγράφονται καθημερινά.


Με πάνω από 250.000 χιλιάδες καθημερινά ενεργούς χρήστες, η Revolut προωθεί τις υπηρεσίες της με εντυπωσιακούς ρυθμούς με μια μόνον αποστολή, να πείσει τους ανθρώπους να γυρίσουν τις πλάτες στις παραδοσιακές τράπεζες. Η καινοτόμος Revolut έχει ξεκινήσει λειτουργίες που επιτρέπουν στους πελάτες της να αγοράζουν και να πωλούν άμεσα κρυπτοσυστήματα, καθώς και μια καινούργια υπηρεσία αποταμίευσης που επιτρέπει στους πελάτες να στρογγυλοποιούν τις καθημερινές συναλλαγές τους και να αποθηκεύουν τα “ρέστα” από κάθε συναλλαγή σε ένα ψηφιακό Vault (χρηματοκιβώτιο).

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της Revolut παγκοσμίως, ξεκινώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία το 2018. . Η Revolut αναμένει επίσης να αυξήσει το εργατικό δυναμικό από 350 σε περίπου 800 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους. Να σημειώσουμε ότι η Revolut “επένδυσε” στην Ελλάδα με το άνοιγμα γραφείων στην Ελλάδα.

Ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut, δήλωσε:

«Στόχος μας, από τότε που ξεκίνησε, ήταν να κάνουμε τα πάντα εντελώς αντίθετα όπως τα κάνουν οι παραδοσιακές τράπεζες.  Χτίζουμε παγκόσμιας κλάσης τεχνολογίας που επαναφέρει τους ανθρώπους πίσω στον έλεγχο των οικονομικών τους, μιλάμε στους πελάτες μας σαν ανθρώπους και ποτέ δεν φοβόμαστε να αμφισβητήσουμε τον παλιό τρόπο σκέψης, ώστε να καινοτομήσουμε.

Το να έχουμε μαζί μας την DST Global  είναι απίστευτη υποστήριξη στην επιχειρηματική μας στρατηγική καθώς επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας σε όλο τον κόσμο. Το τραπεζικό σύστημα, ιστορικά έχει αποφύγει τεχνολογικές διαταραχές, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει σε μεγάλη κλίμακα».

Ο Tom Stafford, Managing Partner στην DST Global:

« Η Revolut αναπτύσσει και παράγει τεχνολογία που μειώνει την πολυπλοκότητα και το κόστος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε τον Nik και την ομάδα της Revolut καθώς συνεχίζουν να καινοτομούν, να αναπτύσσουν νέες υπηρεσίες και να επεκτείνουν γεωγραφικά. »

Σχετικα με την Revolut

Η Revolut εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2015 με μια αποστολή: να φέρει την επανάσταση στον τομέα των χρηματοπιστωτικών τραπεζών. Με την Revolut, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα τρεχούμενο λογαριασμό σε λιγότερο από 3 λεπτά, να ξοδεύουν στο εξωτερικό χωρίς χρέωση με πάνω από 150 νομίσματα, και να στείλουν δωρεάν εσωτερικές και διεθνείς μεταφορές χρημάτων με την πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία.
Η Revolut με έδρα το Λονδίνο έχει περισσότερους από 1.700.000 εγγεγραμμένους πελάτες σε όλη την Ευρώπη και έχει επεξεργαστεί 60 εκατομμύρια συναλλαγές με συνολική συναλλαγή ύψους $15B. μέχρι σήμερα. Η Revolut έχει μαζέψει συνολικά 340 εκατομμύρια δολάρια από μερικούς από τους πιο αξιοσημείωτους επενδυτές, όπως το Index Ventures και το Ribbit Capital και DST Global. .

Σχετικα με την DST GLOBAL

Ιδρύθηκε το 2009 από τον Γιούρι Μίλνερ, η DST Global είναι ένας από τους κορυφαίους επενδυτικούς ομίλους παγκοσμίως και εστιάζει αποκλειστικά σε εταιρείες που σχετίζονται με το διαδίκτυο. Η DST Global εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει μερικά από τα κορυφαία και πιο πολύτιμες εταιρίες του διαδικτύου παγκοσμίως.