Ένα ξεχωριστό γεγονός για την Παγκόσμια Ημέρα Καινοτομίας και Δημιουργικότητας!

    Από: Startup Team

Ένα ξεχωριστό Event μίας μέρας που θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε αλλά και να την “γιορτάζουμε” όλο το χρόνο έλαβε μέρος στο egg – enter•grow•go.

Η Παγκόσμια ημέρα Καινοτομίας και Δημιουργικότητας έχει οριστεί στις 21 Απριλίου και ο πρώτος φοιτητικός σύλλογος Επιχειρηματικότητας ThinkBiz με βάση το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε με επιτυχία αυτό το Σάββατο ένα event για όσους επέλεξαν να ακούσουν, να συζητήσουν, να γνωριστούν και να προχωρήσουν με Καινοτομία και Δημιουργικότητα τις δικές τους πράξεις.

Αρκετός νέος – και όχι μόνο –  κόσμος παρευρέθηκε στην αίθουσα του egg να παρακολουθήσει την εκδήλωση με τίτλο “Καινοτομία και Δημιουργικότητα από τα σχέδια στην Πράξη”.

«Ποιος νοιάζεται για την καινοτομία»

Tην έναρξη έδωσε η Ρούλα Μπαχταλιά Programme Manager του egg – enter•grow•go ,όπου ανάλυσε τις ευκαιρίες που έχουν οι νέοι άνθρωποι και πως αυτό το startup ecosystem γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Επίσης την σημαντική συμβολή του egg στην κοινότητα και την χώρα τα τελευταία χρόνια όπου πολλές ιδέες βρήκαν τη στέγη τους και αναπτύχθηκαν σε επιχειρήσεις.

Καινοτομία στα SaaS

Η Βίκυ Ντάλλας, CEO Appocalypsis9AM, ιδρύτρια του Startup.gr μίλησε για την καινοτομία στα SaaS. Ανέλυσε την πορεία των SaaS τα τελευταία χρόνια μέσα από παραδείγματα και το πώς οι χρήστες ακολουθούν την καινοτομία. Μέσα από το δικό της startup το Appocalypsis ανέλυσε το πώς η ομάδα δημιούργησε κάτι καινοτόμο μέσα από την εμπειρία ετών δημιουργίας site, πλατφόρμες, widgets, apps και πολλών άλλων εργαλείων.

Καινοτομία στην Υγεία

Ο Θάνος Κοσμίδης Co – Founder της Care Across μίλησε για την Καινοτομία στην υγεία. Η Care Across έχει σκοπό να βοηθήσει περισσότερο τους ασθενείς σε παγκόσμιο επίπεδο με αποτελέσματα που έχουν ήδη δει μέσα από την δραστηριότητά τους, συλλέγοντας πληροφορίες από χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο.

“Καινοτομία και παγκόσμιο δίκτυο: τα «κλειδιά» για την επιτυχία των start-ups.”

Ο Αλέξανδρος Νούσιας Country Director στην Ελλάδα του Envolve Entrepreneurship, ανέλυσε την πορεία από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας μέχρι σήμερα όπου το Envolve στοχεύει στη δημιουργία μίας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν. Οι ευκαιρίες για όλους συνεχίζονται όπου όλοι μπορούν μέχρι τις 3 Μάϊου να καταθέσουν τις ιδέες τους ή τα startups που ήδη βρίσκονται σε δραστηριότητα για να αναπτυχθούν!

“Growing your Startup”

Μία ιδιαίτερη παρουσίαση από τον Θοδωρή Μουλό , Group CEO της GrowthRocksviral-loops όπου παρουσίασε καινοτόμα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιούν οι Startups – και όχι μόνο. Έδειξε μέσω παραδειγμάτων πως αν είσαι καινοτόμος μέσω του Growth Hacking μπορείς να αναπτύσσεσαι με τον καλύτερο τρόπο και όχι μόνο με τα συνήθη εργαλεία που γνωρίζουμε όλοι στο Performance Marketing.

“Καινοτομία στο Εμπόριο”

O Γεράσιμος Μεσσαριτάκης, co-founder & CEO και ο Μεθενίτης Δημήτρης, Account Manager του  Buyer2buyers ανέλυσαν μία καινοτόμα πλατφόρμα για το εμπόριο. Από την ανάγκη που προέκυψε μέσα από την εργασία και τη λύση που βρέθηκε ώστε να κερδίζουν από τη διαδικασία οι επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούν.

Πως μία ιδέα ασκεί επιρροές αλλαγής στην κοινωνία

Ο Νίκος Φόρος, Board of Directors στην ethelon ανέλυσε την πορεία του οργανισμού από τη δημιουργία και τη συγχώνευση της Glovo και της Volunteer4Greece. Επίσης ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της εκδήλωσης Career Fair4All όπου άνθρωποι με ειδικές ανάγκες βρίσκονται σε επαφή με επιχειρήσεις για να ξεκινήσουν την καριέρα τους!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δημιουργικοί, ακόμα πιο καινοτόμοι και δίνουμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά, συνεχίζοντας όμως σε καθημερινή βάση όπου κάνουμε τα σχέδιά μας, πράξη!

 

 

Διοργανωτής: ThinkBiz

 

Xορηγός της ΕκδήλωσηςMax Stores

 

Υποστηρικτέςegg – enter•grow•go Found.ationEthelonMindspace

 

Χορηγοί ΕπικοινωνίαςEpixeiro.gr Startup.gr Startupper.gritspossible.gr