Τι να προσέξεις για να κερδίσεις τη δουλειά των ονείρων σου

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Το Facebook, το Instagram και το Twitter είναι μερικά από τα αγαπημένα μας κοινωνικά δίκτυα στα οποία αφιερώνουμε αρκετή ώρα καθημερινά ανεβάζοντας selfies, κάνοντας check in ή αναρτώντας stories. Όταν όμως είσαι σε αναζήτηση μίας νέας δουλειάς αυτό μπορεί να γυρίσει εναντίον σου.

Παραδοσιακά, ένα καλό βιογραφικό και μια επιτυχημένη συνέντευξη αποτελούν τα δύο βασικά προαπαιτούμενα για να αποκτήσεις την δουλειά των ονείρων σου. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας όμως και την άνοδο της χρήσης των social media τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι εργοδότες στρέφονται σε αυτά για να μάθουν περισσότερα για τους υποψηφίους τους. Αν λοιπόν τα χρησιμοποιείς έξυπνα μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό εργαλείο για να προμοτάρεις τον εαυτό σου.

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς πότε τελικά ένα post είναι ακατάλληλο; Παρακάτω θα βρεις 5 χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να αποφεύγεις στα social media, αν θέλεις να αποκτήσεις την δουλειά που πάντα ήθελες.

Πρόσεξε πού κάνεις check – in

Το check- in ήταν σίγουρα ένα από τα trends που προέκυψαν από τα social media. Όταν όμως ψάχνεις μία νέα δουλειά είναι προτιμότερο να τα περιορίζεις και να μην αναρτάς συνεχώς την τοποθεσία από όλες τις εξόδους σου καθημερινά. Το πιθανότερο είναι ότι ο μελλοντικός σου εργοδότης θα πιστέψει ότι δεν θα είσαι συνεπής στις επαγγελματικές υποχρεώσεις σου.

Απόφυγε τα υπερβολικά status στο Internet

Είτε πρόκειται για μία αναφορά σχετικά με τα ενδιαφέροντά σου είτε για μία περιγραφή όσων σε εκνευρίζουν καλό είναι να προσέχεις όσα μοιράζεσαι στα social media. Για παράδειγμα απόφυγε να ανεβάζεις πολιτικές απόψεις και να είσαι απόλυτος. Αν νιώθεις την ανάγκη να εκφραστείς για κάτι να θυμάσαι πως πάντα μπορείς να το κάνεις με θετικά σχόλια.

Η συνέχεια στο Madame Figaro.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com