Horizon 2020: Δίοδος για φοιτητές, ερευνητές και επιστήμονες

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

Ένα από τα θέματα που μαστίζει την ευρωπαϊκή κοινότητα είναι η ανεργία, τόσο στους νέους χωρίς κατάρτιση όσο και σε ανθρώπους με πλήρη κατάρτιση που αδυνατούν να βρουν δουλειά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνει βήματα για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με προγράμματα όπως το Erasmus+, που αρκετά συχνά επικεντρώνονται σε θέματα ανεργίας σε άτομα κάθε ηλικίας.

Το πρόγραμμα Horizon 2020 αντίστοιχα, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτεί αξιοσημείωτες δράσεις σε θέματα/προβλήματα της Ευρωπαϊκής και μη κοινωνίας.

HORIZON 2020

Ως επί το πλείστον, το Horizon 2020 είναι ερευνητικό πρόγραμμα και μπορεί να φέρει την καινοτομία και την εξέλιξη σε όποιον τομέα χρειάζεται. Όχι μόνο οι ευρωπαϊκές χώρες αλλά και όλος ο κόσμος έχει πολλά να κερδίσει από αυτό, καθότι το Horizon 2020 είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται παγκοσμίως.

Όπως είναι φυσικό, το πρόγραμμα Horizon 2020  έχει ανάγκη από πολλούς διαφορετικούς πόρους για να υλοποιηθεί. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι σίγουρα ένας πολύ σημαντικός και ίσως ο πιο αναγκαίος πόρος.  Οι ερευνητές, οι επιστήμονες και οι μαθητές είναι πάντα στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια του Horizon 2020 να περάσει την κοινωνία, από την στασιμότητα της ανεργίας στην ενεργή έρευνα και την καινοτομία.

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η καινοτόμα φύση του προγράμματος, εξασφαλίζει το μέλλον της τοπικής κοινωνίας της κάθε χώρας. Η εξέλιξη και η διεύρυνση της αγοράς εργασίας μιας χώρας είναι φυσικό να υπάρξει άμεσα. Συγκεκριμένα και πάντα στα πλαίσια του Horizon 2020, υπάρχει μεγάλη εξέλιξη στον χώρο της έρευνας και της επιστήμης. Όπως είναι φυσικό, αυτό λειτουργεί ως πύλη εξέλιξης και δίοδος στην αγορά εργασίας για πολλούς νέους επιστήμονες και ερευνητές.

Τα ευρωπαϊκά αυτά προγράμματα έχουν σαν στόχο την κοινωνική και επιστημονική εξέλιξη και την καινοτομία σε διαφόρους τομείς. Μέσω της εξέλιξης αυτής η Ευρωπαϊκή Ένωση καταφέρνει να δώσει ένα γερό ‘’χτύπημα’’ στην ανεργία ακόμη και κατά την διάρκεια υλοποίησης των προγραμμάτων της. Το Horizon 2020 είναι σίγουρα ένας καταλύτης και ένα αποτελεσματικό εργαλείο στην προσπάθεια αυτή.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr