2,9% λιγότερα smartphones πωλήθηκαν το 1ο τρίμηνο του 2018

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Μειωμένες κατά 2,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα ήταν οι πωλήσεις smartphones στην παγκόσμια αγορά, κατά το 1ο τρίμηνο του 2018. Διεθνώς, τους τρεις πρώτους μήνες του έτους πωλήθηκαν 334,3 εκατ. συσκευές smartphones έναντι 344,4 εκατ. τεμαχίων την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Η σημαντική επιβράδυνση της ζήτησης για smartphones εκ μέρους της κινεζικής αγοράς, η οποία σημείωσε τη χειρότερη επίδοσή της από το 2013, ήταν αυτή που παρέσυρε την παγκόσμια αγορά στο πεδίο με τα αρνητικά πρόσημα.

Σύμφωνα με την IDC και τα προκαταρκτικά στοιχεία για το 1ο τρίμηνο του 2018, “τόσο στην Κίνα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρήστες smartphones διαπραγματεύονται για συσκευές με υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερη τιμή. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πλέον τόσα πολλά νέα smartphone, που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα την πτώση των αποστολών”, σχολιάζει η IDC.

Ωστόσο, όπως παρατηρούν οι αναλυτές της εταιρείας, σε επίπεδο αξίας η αγορά των smartphones εξακολουθεί να διευρύνεται και θα συνεχίσει να μεγεθύνεται τα επόμενα χρόνια, καθώς οι καταναλωτές εξαρτώνται όλο και περισσότερο από αυτές τις συσκευές για το μεγαλύτερο μέρος των υπολογιστικών αναγκών τους. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με όσα αναφέρει η IDC, οι καταναλωτές, πλέον, δεν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πολύ υψηλά ποσά για συσκευές, που φέρνουν ελάχιστες αναβαθμίσεις σε σχέση με την τρέχουσα συσκευή τους.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr