Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ START-UPS ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ACCELERATE GREECE

    Από: Startup Team

Η Ελληνική Πρωτοβουλία χορήγησε Ελληνικά τεχνολογικά start-ups, ώστε να ταξιδέψουν στο Orange Country της California, όπου συμμετείχαν για μια εβδομάδα στο πρόγραμμα Accelerate Greece, το οποίο πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Eureka FEST 2018. Το Accelerate Greece είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα «επιτάχυνσης» για Έλληνες επιχειρηματίες, με σκοπό τη δημιουργία του επόμενου «κύματος» επιτυχημένων Ελληνικών τεχνολογικών εταιριών. Το πρόγραμμα προσφέρει σε εταιρείες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην California και να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει Ελληνικές εταιρείες να αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία και δίκτυα που είναι απαραίτητα ώστε να εισέλθουν στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Μέσω εργαστηρίων, breakout sessions, καθοδήγηση και δικτύωση με επενδυτές, το πρόγραμμα εφοδίασε τους επιχειρηματίες με όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να πετύχουν στο κλάδο τους. Επιπλέον, λόγω της ευνοϊκής γεωγραφικής τοποθεσίας του, το πρόγραμμα έφερε τους επιχειρηματίες σε επαφή με κάποιους από τους σημαντικότερους επενδυτές παγκοσμίως στο τομέα της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο Eureka: ένα γραφείο 41,000 τετραγωνικών ποδιών, το οποίο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρει μια αίσθηση κοινότητας στις εταιρείες startups, καθώς και την επιτάχυνση και στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Μέσω της χορηγίας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, 3 Ελληνικές start-ups συμμετείχαν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης. Πρώτον, η Pulse and Opinion; μια εταιρεία που προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες ψηφιακής στρατηγικής, επικοινωνίας και συμβουλευτικής. Δεύτερον, η Biocos; μια εταιρεία που προσφέρει λύσεις  βιοπληροφορικής στον εφαρμοσμένο και βασικό τομέα της έρευνας και τέλος η JoinCargo; μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αποστολής, ήταν οι εταιρείες που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα, με όλα τα έξοδα του ταξιδιού καλυμμένα.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, THIs Program Director, δήλωσε: «Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι περήφανη που στηρίζει τη συμμετοχή των Ελληνικών startups  στο πρόγραμμα Accelerate Greece. Ένας από τους ιδρυτικούς σκοπούς Της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είναι η σύνδεση της Ελληνικής Διασποράς με την πατρίδα τους και η δυνατότητα για όλους τους Έλληνες, από κάθε γωνιά της Γης, να μάθουν και να εμπνευστούν ο ένας από τον άλλο. Το Accelerate Greece είναι ένα ιδανικό παράδειγμα της σύνδεσης των Ελληνικών κοινοτήτων, με σκοπό τη προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομίας, και αποτελεί μια πραγματικά πρωτοποριακή και αναζωογονητική πρωτοβουλία».

Ο Peter Polydor, Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo Capital και ιδρυτής του Accelerate Greece, δήλωσε: « Η Ελλάδα φιλοξενεί μερικά από τα πιο καινοτόμα μυαλά που έχω γνωρίσει στο τομέα της τεχνολογίας. Δημιουργήσαμε το Accelerate Greece με σκοπό να στηρίξουμε τις Ελληνικές τεχνολογικές startups που θέλουν να αναπτύξουν τις εταιρείες τους στην Ελλάδα, αλλά και να δράσουν σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τις εταιρίες στο πρόγραμμα, στις οποίες δίνεται η δυνατότητα μα επωφεληθούν από τους παγκόσμιας κλάσης μέντορες και συμβούλους της Ergo καθώς και από τους θαυμάσιους συνεργάτες μας στην Ελληνική Πρωτοβουλία»