Ποιος θα κερδίσει το βραβείο «Manager of the Year 2017»;

    Από: Startup Team

Την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00 στο Περιστύλιο του Ζαππείου, ελάτε να αναδείξουμε, για 16η χρονιά, τον Manager of the Year.

Το βραβείο Manager of the Year, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων,  είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους θεσμούς της ελληνικής αγοράς. Καθιερώθηκε το 2002 και κάθε χρόνο βραβεύονται εξαιρετικές προσωπικότητες της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.  Managers που διοικούν τις επιχειρήσεις που επιτυγχάνουν, σε ένα όλο και δυσκολότερο περιβάλλον. Managers που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για όλους.

Μέχρι σήμερα το βραβείο έχει απονεμηθεί ανά έτος: για το 2002 στον κ. Μηνά Τάνες, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, το 2003, στον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chipita, το 2004 στον κ. Νικόλαο Νανόπουλο, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της EFG Eurobank Εργασίας, το 2005 στον κ. Ευάγγελο Μαρτιγόπουλο, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cosmote, το 2006 στον κ. Τάκη Αράπογλου, τότε Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το 2007 στον κ. Σπύρο Δεσύλλα, τότε Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΑΙΣ – Unilever, το 2008 στον κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο Ν/Α Ευρώπης της ΑΒ Βασιλόπουλος, το 2009 στον κ. Δημήτρη Βιδάκη, τότε Γενικό Διευθυντή της Coca Cola Τρία Έψιλον, το 2010 στον κ. Απόστολο Ταμβακάκη, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, το 2011 στον κ. Γιώργο Κώτσαλο, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Interamerican, το 2012 στον κ. Κωνσταντίνο Φρουζή, τότε Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της Novartis Hellas, το 2013 στον κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου INTRALOT, το 2014 στον κ. Δημήτρη Πισιμίση, Διευθύνοντα Σύμβουλο της BIC VIOLEX Α.Ε., το 2015 στον κ. Αριστοτέλη Παντελιάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ και για το 2016 στον  κ. Ανδρέα  Αθανασόπουλο, Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της DIXONS SOUTH EAST EUROPE AEBE.

Η δημιουργία αυτού του θεσμού βασίστηκε στην ανάγκη της επιπλέον αναγνώρισης των ανωτάτων διευθυντικών στελεχών που διευθύνουν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις τους, στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της κοινωνίας της γνώσης, με όραμα και προοπτική για το μέλλον. Το Βραβείο απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Η επιτυχής και αποτελεσματική άσκηση διοίκησης από τα πρόσωπα αυτά προκύπτει από: τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης την οποία διοικούν, τον κοινωνικό απολογισμό, την εξωστρέφεια, τις καινοτομίες, τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, τη συμβολή στην ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών και άλλα επιτεύγματα που συνάδουν με την ανάδειξη ενός υποψηφίου ως ηγέτη του χώρου. Η ιδιότητα του μέλους της ΕΕΔΕ δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή του Βραβείου.

Χορηγοί της Τελετής Απονομής ΕΕΔΕ του βραβείου Manager of the Year 2017 είναι οι Edenred, EFG Eurobank, Manpower Greece, Παπαστράτος και Pharmathen. Υποστηρικτές: Κανδαράκης και Xerox. Χορηγοί Επικοινωνίας: Adbusiness, Business news magazine, CSR Review, Retail Business και Manager. Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας: Advertising.gr, BusinessNews.gr, csrnews.gr και European Business Review.

Πληροφορίες: www.eede.gr/uploads/files/moty2017_220518.pdf