Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Fuckup Nights Heraklion, το event που γιορτάζει την αποτυχία!

    Από: Startup Team
  • Μπορεί η αποτυχία να αποτελέσει το βήμα για ένα επαγγελματικό success story;
  • Γίνεται ένα λάθος να μας διδάξει τι να βελτιώσουμε την επόμενη φορά στην εκάστοτε δράση μας;
  • Είναι δυνατόν η στιγμή που για μια ακόμα φορά αποφασίζουμε να μην παραιτηθούμε, να μας οδηγεί στο τελικό μας κατόρθωμα;

Όσοι έχουμε αποτύχει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, ακόμα και σε απλά καθημερινά πράγματα, μάλλον θα απαντήσουμε θετικά στις παραπάνω ερωτήσεις. Το δύσκολο είναι να το θυμόμαστε τη στιγμή της αποτυχίας, βρισκόμενοι ένα βήμα πριν την απόφαση της παραίτησης.

 

Αυτήν την ξεχωριστή οπτική για την επιχειρηματική -και όχι μόνο- αποτυχία θέλει να “θυμίζει” στην πόλη του Ηράκλείου η ομάδα του Bizrupt (bizrupt.gr), που διοργάνωσε το 2ο Fuckup Nights Heraklion (fb.com/funheraklion), στις 28 Απριλίου στον χώρο του Cosmos Sport HQ (www.cosmossport.gr) με πάνω από 120 συμμετέχοντες. Το Fuckup Nights είναι το μόνο event που γιορτάζει την αποτυχία, καλώντας γενναίους και επιτυχημένους, πλέον, ομιλητές να μοιραστούν τις αυθεντικές τους ιστορίες κατά τις οποίες τα θαλάσσωσαν.

 

Ο Σπύρος Δρακάτος και η Τόνια Αυγουστάκη, Co-Founders του SPIR.TO (spir.to),

μας μίλησαν για το Exit, το πρώτο -και τελευταίο- εβδομαδιαίο free press του Ηρακλείου που κυκλοφόρησε περίπου 10 χρόνια πριν. Μία άγνωστη μέχρι τώρα ιστορία, που με “δάκρυα” και ιδρώτα εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν αυτό που κανείς δεν είχε τολμήσει μέχρι τότε: την προβολή των πολιτιστικών δρώμενων της πόλης του Ηρακλείου σε έντυπη μορφή και εβδομαδιαία βάση! Το αποτέλεσμα; Ένα αυθεντικό Fuckup που όμως τους κινητοποίησε, τους ενέπνευσε και σίγουρα τους έκανε να νιώθουν περισσότερο προετοιμασμένοι για τα επόμενα βήματα μέχρι την επιτυχία.

 

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Ασλάνης, ιδρυτής της 2S Pro Limited (2s-pro.com.com), μίλησε για διαδοχικά Fuckups που έχει κάνει στη ζωή του. Από το κλείσιμο της οικογενειακής επιχείρησης μετά από 22 χρόνια ιστορίας, την συνεργασία του με λάθος ανθρώπους και την καθυστέρηση να δραστηριοποιηθεί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Τα μαθήματα από τα παθήματα του, τα οποία μοιράστηκε μαζί μας, μας διδάσκουν να κάνουμε επιλογές τόσο με την καρδιά όσο και με τη λογική, να είμαστε αληθινοί με τον εαυτό μας και να ρισκάρουμε γι’ αυτό που πιστεύουμε ότι έχει προοπτική ακόμα και αν το περιβάλλον το αποδοκιμάζει.

Τέλος, ο Ανδρέας Κορακάς και ο Άκης Κιουπάκης, Co-Founders της Baked Advertising (www.baked.gr), μας μίλησαν για τα “όχι” που δεν είπαν κατά την διάρκεια της πορείας τους. Έκαναν αναδρομή στα “στραβά” της ίδρυσης της εταιρείας και μας εξιστόρησαν την εμπειρία επιλογής υπαλλήλων – φίλων, κάτι που συχνά δυσκολεύει τις επαγγελματικές σχέσεις. Μίλησαν για τους τοξικούς πελάτες και πώς μπορείς να τους αντιμετωπίσεις, ενώ μας ανακοίνωσαν με θάρρος ότι στο κοντινό μέλλον θα έχουν άλλα, νέα Fuckups να μοιραστούν μαζί μας!

Η agenda της βραδιάς περιλάμβανε, εκτός από τις ομιλίες, τον εκρηκτικό παρουσιαστή Ανδρέα Ζαχαριουδάκη που έκανε τη βραδιά πιο χαλαρή και διασκεδαστική.

Το efood (www.e-food.gr) πρόσφερε πίτσες, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την αποτυχία αλλά πάντα μας κάνουν λίγο πιο χαρούμενους, ενώ ο μηλίτης Strongbow (fb.com/Strongbow.GR) μας δρόσισε για να συνεχίσουμε απτόητοι το networking μας. Οι εξοπλισμοί επίπλων Χαριτάκης (www.xaritakis.gr) ήταν άλλη μια φορά κοντά μας και φρόντισαν για τη λειτουργική διαμόρφωση του χώρου. Τέλος για τον ήχο μας φρόντισε το ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ (Παπαδάκης Απόστολος).

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τα επόμενα Fuckup Nights Heraklion, μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στα:

Facebook: www.facebook.com/FUNHeraklion
Site: bizrupt.gr