Γιατί οι μεγάλες τράπεζες κρατούν την τύχη του bitcoin στα χέρια τους

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Για χρόνια, οι μεγάλες τράπεζες διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στον παγκόσμιο καπιταλισμό. Ήταν οι προστάτες των εθνικών νομισμάτων που διακινούνταν μεταξύ των κεντρικών τραπεζών και του ευρύ κοινού. Και αμείβονταν αδρά για αυτόν τον ρόλο -προμήθειες που καλύπτουν τους μισθούς και τα επιδόματα των υπαλλήλων τους και τα μερίσματα των μετόχων τους.

Τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες τράπεζες επιτελούσαν έναν ακόμη ρόλο: είναι οι φρουροί των χρημάτων που ρέουν μεταξύ των εθνικών νομισμάτων και του Bitcoin.

Γι ‘αυτό οι μεγάλες τράπεζες έχουν τη δύναμη να απογειώσουν ή να καταρρίψουν το Bitcoin. Ποιο από τα δύο θα κάνουν; Η απάντηση εξαρτάται από το αν οι μεγάλες τράπεζες αναπτύσσουν ή όχι τη δική τους τεχνολογία blockchain και αν το Bitcoin θα χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο ή ως συμπλήρωμα στα εθνικά νομίσματα.

Nόμισμα/Επενδυτικό τραστ Μεταβολή 7 ημερών

Bitcoin (BTC) -9.19%

Ethereum (ETH) -16.32

Ripple (XRP) -10.97

Ορισμένοι ειδικοί επί του κλάδου των κρυπτονομισμάτων πιστεύουν ότι οι μεγάλες τράπεζες δεν μπορούν να σταματήσουν το Bitcoin ακόμα κι αν αναπτύξουν το δικό τους blockchain. Ο Joe Onyero, CΕΟ και ιδρυτής της Bebuzee, είναι ένας από αυτούς.

«Οι μεγάλες τράπεζες δεν μπορούν να ρίξουν το Bitcoin, ακόμα κι αν δημιουργήσουν το δικό τους blockchain, το οποίο υποθέτω ότι θα είναι κεντροποιημένο και αυτό θα έρθει σε αντίθεση με τις αρχές του», λέει ο Onyero. «Το blockchain θεωρείται τεχνολογική επανάσταση επειδή είναι αποκεντρωμένο. Γι ‘αυτό οι τράπεζες δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να υιοθετήσουν το Bitcoin. Και αυτό θα βοηθήσει το ψηφιακό νόμισμα, αφού θα το κάνει ευρείας αποδοχής».

Η συνέχεια στο Forbes.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com