Open Coffee Heraklion- «Συνταγές» επιτυχημένης επιχειρηματικότητας!

    Από: Startup Team

Το Open Coffee Heraklion (www.opencoffeeheraklion.gr) πιστό στο ραντεβού του με την κοινότητα του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε για 6η φορά με επιτυχία, το Σάββατο 19 Μαΐου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (www.nhmc.uoc.gr) με πάνω από 120 συμμετέχοντες!

Στο 6ο Open Coffee Heraklion είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε για «συνταγές» επιτυχημένης επιχειρηματικότητας. Από τη μία, δύο business cases με έδρα το Ηράκλειο έδωσαν μια νέα οπτική για το πώς συνδυάζεται η γαστρονομία με το management, τα social media, την ολιστική καταναλωτική εμπειρία και την καινοτομία. Από την άλλη, δυο καταξιωμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού startup οικοσυστήματος μοιράστηκαν μαζί μας τις «συνταγές» επιτυχίας που είναι διαθέσιμες στις νέες επιχειρήσεις!

  • Η Ελισάβετ Κούτα, CΕΟ & Founder | Butterfly Stories (butterflystories.gr), μας παρουσίασε τι σημαίνει ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία για τον πελάτη και πώς αυτή δημιουργείται! Πώς μπορεί μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης να αναπτύξει ολιστικά τις υπηρεσίες της ώστε να προσφέρει αξία στους πελάτες της, αλλά και να διαφοροποιηθεί δημιουργώντας τη δική της ιστορία και ταυτότητα. Και τέλος, να πετύχει αξιοποιώντας τα αυθεντικά της χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τα νέα trends των social media και του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού concept.

 

  • Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director, Greece | Envolve Entrepreneurship (envolveGlobal.org), μας μίλησε για τις δράσεις του Envolve Entrepreneurship που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Libra και έχει σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, προσφέροντας πρόσβαση σε εκπαίδευση, πόρους, χρηματοδότηση, δικτύωση και καθοδήγηση. Ο Αλέξανδρος ασχολείται με την επίβλεψη της λειτουργίας του οργανισμού στην Ελλάδα, καθώς και με την υποστήριξη των εταιρειών που έχουν βραβευθεί από το πρόγραμμα Envolve Award Greece (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας). Έδωσε έμφαση στη σημασία του διαγωνισμού για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, παραθέτοντας πετυχημένα παραδείγματα επιχειρήσεων που έχουν ήδη υποστηριχθεί από το διαγωνισμό. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αιτήσεις συμμετοχής για το Envolve Award Greece  θα γίνονται δεκτές έως τις 31 Μαΐου!

  • Η Ειρήνη Ζεβελάκη, Food Vlogger & Blogger, Co- founder | Paxxi (www.paxxi.gr), μας μίλησε για το ιντερνετικό κανάλι συνταγών που ξεκίνησε από την πόλη μας, έχει κατακτήσει τον κόσμο του ίντερνετ και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή κανάλια μαγειρικής, κερδίζοντας το βραβείο κοινού στα Food Blog Awards του BHMAgourmet. Μας ξενάγησε στο μαγικό κόσμο των social media και μοιράστηκε μαζί μας τα δικά της μυστικά για τη δημιουργία μιας ενεργής κοινότητας από followers, για την αξία του Vlogging και την ανάπτυξη ενός brand πανελλαδικής -και όχι μόνο- εμβέλειας ξεκινώντας από το Ηράκλειο.

  • Ο Χρήστος Γαστεράτος, Analyst | Marathon Venture Capital (marathon.vc), μας μίλησε για ένα από τα πιο γνωστά funds που συμμετέχουν στο Equifund , με μεγάλο αντίκτυπο στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Η Marathon Venture Capital σκοπεύει στην υποστήριξη φιλόδοξων επιχειρηματιών ώστε να δημιουργήσουν εταιρείες τεχνολογίας παγκόσμιας κλάση,  παρέχοντας αρχική χρηματοδότηση ύψους 500 χιλιάδων, έως ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η Marathon έχει ήδη επενδύσει στις Norbloc, Landoop & Cube, το σύνολο των οποίων διαθέτει σήμερα πελάτες εταιρίες καταχωρημένες στο Fortune500. Ο Χρήστος, ως αναλυτής, έχει μελετήσει τις ελληνικές startups και το οικοσύστημα καινοτομίας και μοιράστηκε μαζί μας τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν μια εταιρεία να ξεχωρίζει.

Το Open Coffee Heraklion είναι ένα event που στηρίζεται στη συμμετοχή του κοινού, αλλά και στη διάθεση αρκετών εταιριών να υποστηρίξουν τέτοιες προσπάθειες που σκοπό έχουν την ανάπτυξη ενός υγιούς οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας στην Κρήτη. Έτσι, υποστηρικτές του event είναι ο καφές Illy που προσφέρθηκε από τη Νότιο Χώρα (www.illyshop.gr/), οι εξοπλισμοί επίπλων Χαριτάκης (www.xaritakis.gr), η μπύρα Σολο (www.solobeer.gr) και ο φούρνος Βενέρη (www.fournosveneri.gr).

Οι ερωτήσεις και οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια του event ανέδειξαν από τη μία τη μεγάλη δυναμική καινοτόμου επιχειρηματικότητας που υπάρχει στην Κρήτη, και από την άλλη την ανάγκη ενημέρωσης που υπάρχει για τους διαθέσιμους τρόπους χρηματοδότησης και καθοδήγησης των νέων επιχειρηματικών ιδεών! Γι’ αυτό, η ομάδα Bizrupt (bizrupt.gr) που διοργανώνει το Open Coffee Heraklion έχει στόχο την ενημέρωση και την έμπνευση της κοινότητας της Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Open Coffee Heraklion

Linkedin: www.linkedin.com/company/open-coffee-heraklion