Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες – Πως μπορώ να συμμετάσχω;

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

Το Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα ευρωπαϊκές χώρες.

Εάν έχεις λοιπόν μια επιχειρηματική ιδέα σε οποιονδήποτε κλάδο ή ακόμη και επιχειρηματική εμπειρία έως 3 έτη τότε μπορείς να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

  1. Μπες στο site www.erasmus-entrepreneurs.eu/
  2. Συμπλήρωσε την ηλεκτρονική αίτηση επισυνάπτοντας το βιογραφικό σου σημείωμα και το επιχειρηματικό σου σχέδιο.
  3. Επέλεξε ως Ενδιάμεσο Οργανισμό (Intermediary Organization) το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (Institute of Entrepreneurship Development)
  4. Υπέβαλε την αίτησή σου

Αξιολογώντας την αίτησή σου και κάνοντας την δεκτή μπορείς να δεις τον κατάλογο με τους Επιχειρηματίες Υποδοχής στην Ευρώπη. Ανάλογα με τον κλάδο που δραστηριοποιείσαι ή θέλεις να δραστηριοποιηθείς και την χώρα στην οποία επιθυμείς να πας μπορείς να επιλέξεις την επιχείρηση στην οποία επιθυμείς να φιλοξενηθείς. Αλλά ακόμη και αν δεν είναι στη λίστα,  μπορεί να προστεθεί!

Με το που γίνει το ταίριασμα με την Επιχείρηση Υποδοχής το ταξίδι ξεκινά! Για το χρονικό διάστημα που θα διαμείνεις (από 1 έως 6 μήνες) στην χώρα και κατ’ επέκταση θα «φιλοξενήσε» στην  επιχείρηση, θα λαμβάνεις αντίστοιχο ποσό χρηματοδότησης (το ποσό είναι μηνιαίο και εξαρτάται από την χώρα που θα μεταβείς).

Έχεις ακόμη απορίες ή ερωτήματα; Επισκέψου το επίσημο site του Προγράμματος και περιηγήσου. Εξακολουθείς να έχεις ερωτήματα ή να θέλεις καθοδήγηση στην αίτησή σου; Μπορείς να απευθυνθείς στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Θοδωρής Αλεξάνδρου, 2410626943, talexandrou@entre.gr).

διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr