Η πρώτη αεροδιαστημική προσπάθεια της Κρήτης, από νέους επιστήμονες

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Ο Κρητικός Αστροναύτης, εν ονόματι Μανούσος, βρίσκεται λίγες μέρες πριν την πρώτη του αποστολή στο διάστημα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Κρήτη.

Στόχος της ομάδας Cretan Astronaut είναι η γνωριμία με τον τομέα των Τεχνολογιών Αεροδιαστημικής, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες και τα οφέλη ενασχόλησης με τον κλάδο αυτό ενώ ταυτόχρονα θέλει να προβάλλει την Κρήτη και να την τοποθετήσει στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και τεχνολογίας.

Η αποστολή αφορά την εκτόξευση ενός σκάφους στο διάστημα, το οποίο αποτελείται από μια πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμη διάταξη που θα καταγράψει το ταξίδι με μία κάμερα γωνίας λήψης 360 μοιρών, ενώ ταυτόχρονα θα αναλύει την πορεία του σκάφους σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση έξυπνων αλγορίθμων όσο αυτό διεξάγει μετεωρολογικές μετρήσεις και, δεύτερον, να παρουσιάσει στους εμπλεκόμενους ενδιαφερόμενους οργανισμούς πώς το κόστος πτήσης τέτοιων αποστολών μπορεί να μειωθεί, καθιστώντας τα μέρη των σκαφών πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμα.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των μηχανικών και ηλεκτρονικών μερών της αποστολής, καθώς και το προγραμματιστικό μέρος, τα οποία υλοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου και εκ του μηδενός από την ομάδα του Cretan Astronaut.

Καθώς το κόστος των υλικών είναι ιδιαίτερα υψηλό, η ομάδα τρέχει αυτό το διάστημα μία Crowdfunding Καμπάνια μέσω της οποίας μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς τον Μανούσο να κατακτήσει το διάστημα. Ο τρόπος είναι πολύ απλός και φυσικά θα πάρετε και το δωράκι σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία τους και να συνεισφέρετε στο εγχείρημα τους μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται εξ’ αρχής από τον Youth Entrepreneurship Club.

Μείνετε συντονισμένοι στα Social Media του Cretan Astronaut για ακόμη περισσότερα διαστημικά νέα αλλά και για να μάθετε πρώτοι την ημερομηνία εκτόξευσης.

Διαβάστε επίσης εδώ την συνέντευξη που παραχώρησε ο Βασίλης Κόττας, ο Marketing & Communications Manager του πρότζεκτ στο epixeiro.gr.

Cretan Astronaut – Team presentation

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr