Ένας κολοσσός των ψηφιακών νομισμάτων ρίχνει πολλά εκατομμύρια σε πανεπιστήμια όλου του κόσμου

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Για ποιο λόγο αποφάσισε να το κάνει αυτό;

Σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η ανάπτυξη στον χώρο του blockchain και των κρυπτονομισμάτων, η Ripple, η γνωστή εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών που βρίσκεται και πίσω από το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, πρόκειται να διαθέσει πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Το πρότζεκτ στοχεύει στην αύξηση της ακαδημαϊκής έρευνας και των πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών που σχετίζονται με το blockchain.

Συγκεκριμένα, η Ripple ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει αυτά τα κεφάλαια σε περίπου 17 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Princeton, MIT, IIT Bombay, Korea University, και University College London.

Η εταιρική σχέση που πάει να στηθεί ονομάζεται University Blockchain Research Initiative (Πανεπιστημιακή Ερευνητική Πρωτοβουλία για το Blockchain) και στο πλαίσιό της η Ripple δήλωσε ότι τα πανεπιστήμια θα αποφασίσουν για τα ερευνητικά θέματα της αρεσκείας τους. Το Princeton, για παράδειγμα, δημιουργεί ένα πρόγραμμα για να κατανοήσει τον αντίκτυπο του blockchain και των κρυπτονομισμάτων σε επίπεδο πολιτικής.

Η Ripple υπονόησε ότι όλο αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς στο δελτίο τύπου της εταιρείας αναφέρεται ότι η χρηματοδότηση των 50 εκατομμυρίων δολαρίων στα 17 πανεπιστήμια είναι «το πρώτο κύμα πανεπιστημιακών συνεργασιών».

Η χρηματοδότηση έρχεται σε μια στιγμή που τα πανεπιστήμια επιδιώκουν τα ίδια να συμβαδίσουν με την ανάπτυξη του blockchain και των κρυπτονομισμάτων.

Ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το Stanford έχουν προσθέσει στο πρόγραμμα σπουδών τους μαθήματα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, ενώ άλλα όπως το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προσφέρουν προγράμματα επικεντρωμένα στον κλάδο και την αγορά.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com