Προσλήψεις αναμένονται στον κλάδο των Επικοινωνιών το επόμενο τρίμηνο

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων στον τομέα των Επικοινωνιών και Μεταφορών αναμένεται για το τρίτο τρίμηνο του 2018. Οι εργοδότες του κλάδου έχουν αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, με προοπτικές της τάξης του +19%,

Σύμφωνα με την έρευνα έρευνα της ManpowerGroup, που ανακοινώθηκε χθες από τη ManpowerGroup Ελλάδας, συνολικά, το 24% των εργοδοτών στην Ελλάδα προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων για τους επόμενους τρεις μήνες. Από την έρευνα προκύπτει ότι οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα για το επόμενο τρίμηνο ανέρχονται σε +15%. Τα σχέδια προσλήψεων διατηρούνται σχετικά σταθερά σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και βελτιώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η έρευνα δείχνει ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους προβλέπονται αυξήσεις του εργατικού δυναμικού και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι εργοδότες του τομέα της Γεωργίας καταγράφουν τις ισχυρότερες συνολικές προοπτικές απασχόλησης, της τάξης του +23%, ενώ ακολουθούν οι εργοδότες του τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Βελτίωση

Τα στοιχεία της ManpowerGroup δείχνουν ότι οι προθέσεις προσλήψεων βελτιώνονται σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, οι προοπτικές προσλήψεων ενισχύονται σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

Στο μεταξύ, από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι εργοδότες αναμένουν αυξήσεις του αριθμού των απασχολουμένων και στις τέσσερις κατηγορίες μεγέθους εταιρειών το προσεχές τρίμηνο. Οι εργοδότες των μεγάλων επιχειρήσεων έχουν στιβαρά σχέδια προσλήψεων, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +26%. Παράλληλα, σταθερή αύξηση του αριθμού απασχολουμένων προβλέπεται από τους εργοδότες στις μεσαίες επιχειρήσεις, με προοπτικές της τάξης του +15%, ενώ οι προοπτικές ανέρχονται σε +12% και +11% για τις μικρού και πολύ μικρού μεγέθους επιχειρήσεις, αντίστοιχα.

Διεθνής εικόνα

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η έρευνα δείχνει ότι, παρά το αβέβαιο γεωπολιτικό κλίμα, η αυτοπεποίθηση των εργοδοτών παραμένει γενικά ανθεκτική. Ο αριθμός απασχολουμένων αναμένεται να αυξηθεί λιγότερο ή περισσότερο σε όλες τις χώρες και επικράτειες, με εξαίρεση την Ιταλία, όπου οι προοπτικές εμφανίζονται αρνητικές για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο. Η πλειοψηφία των εργοδοτών που ερωτήθηκαν αναφέρει ότι θα διατηρήσει ή θα αυξήσει τον αριθμό των ατόμων που απασχολεί, και μόλις ένα μικρό ποσοστό προτίθεται να μειώσει τον αριθμό απασχολουμένων του. Παραδείγματα αξιοσημείωτης αισιοδοξίας είναι η Φινλανδία, όπου οι προοπτικές είναι οι ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί από την έναρξη της έρευνας στη χώρα αυτή, πριν από έξι χρόνια, και η Κίνα, όπου οι εργοδότες αναφέρουν τα πιο αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων των τελευταίων τριών ετών. Αντίθετα, η πρόβλεψη για τον Παναμά είναι η πιο αδύναμη που έχει καταγραφεί από την έναρξη της έρευνας το 2010, ενώ η πρόβλεψη για τη Νέα Ζηλανδία είναι η λιγότερο αισιόδοξη που έχει καταγραφεί από το 2009.

Η εικόνα στην Ευρώπη

Στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ) αναμένεται για το προσεχές τρίμηνο αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων σε 25 από τις 26 χώρες. Οι εργοδότες στην Κροατία έχουν τα ισχυρότερα σχέδια προσλήψεων, και μοιράζονται με την Ιαπωνία τις ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων παγκοσμίως. Οι εργοδότες στην Ιταλία καταγράφουν τις πιο αποδυναμωμένες προοπτικές της περιφέρειας, καθώς και, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τις μόνες αρνητικές προθέσεις προσλήψεων στις 44 χώρες και επικράτειες που συμμετέχουν στην έρευνα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr