Ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής και επιχειρηματικότητας των νέων μέσω του έργου “YOU. A.C.E.!”

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

H ανεργία των νέων έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη και ακολουθεί η Ιταλία. Στην Καλαβρία της Ιταλίας το ποσοστό των νέων εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης είναι 33%, στην Ελλάδα 32,4%, συνολικά στην Ιταλία 31,6% και στην ΕΕ 8,9%.

To έργο YOU. A.C.E.! – Innovating Youth Work to Foster Youth Active Citizenship, (Social) Entrepreneurship and (Self-) Employabilityστο οποίο συμμετέχει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με άλλους 4 οργανισμούς και πανεπιστήμια από την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Λιθουανία και την Πολωνία, στοχεύει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των νέων και των ευκαιριών τους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η ιστοσελίδα, η οποία έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να αποτελέσει μια εκπαιδευτική πλατφόρμα συγκεντρώνοντας οργανισμούς που υποστηρίζουν την νεανική επιχειρηματικότητα στις χώρες που συμμετέχουν στο έργο, βίντεο με καλές πρακτικές, εκπαιδευτικό υλικό που βασίζεται σε μεθόδους μη τυπικής μάθησης και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν επίσης εκπαιδευτικές ενότητες σχετικά με την νεανική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική επιχειρηματικότητα των νέων. Όλο το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν στην ιστοσελίδα του έργου: youace.eu
διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr