Έσοδα $1,1 τρις θα παράγει το 2025 η τεχνολογία του Internet of Things

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Μια παγκόσμια αγορά, η οποία θα παράγει έσοδα της τάξης του $1,1 τρις, θα είναι έως το 2025 αυτή του Internet of Things (IoT). Σε σχετική του μελέτη, το GSMA χαρακτηρίζει το οικοσύστημα του ΙοΤ ως μια χρυσή ευκαιρία για τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για νέες εναλλακτικές πηγές εσόδων. Πάντως, ο Οργανισμός προειδοποιεί τους παρόχους: Αν και η πρόβλεψη για 25 δισεκατομμύρια IoT συνδέσεις δημιουργεί αρχικά ευφορία στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, ο κλάδος θα πρέπει να προσέξει. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαφοροποιηθούν αν θέλουν να ανταμειφθούν για τις επενδύσεις, που απαιτεί η επανάσταση του IoT. Μετά από την αρχική ευφορία, λόγω της αύξησης της συνδεσιμότητας, η αξία της αγοράς του ΙοΤ θα αρχίσει να μετατοπίζεται από τη συνδεσιμότητα, στις πλατφόρμες, τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες, καθώς οι επιχειρήσεις θα αναζητούν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του GSMA, οι Telcos θα πρέπει να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για αυτήν τη μετάβαση, προκειμένου να προλάβουν το κύμα της αλλαγής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ανάπτυξη πλατφορμών, εφαρμογών και υπηρεσιών στο αναδυόμενο τμήμα του IoT, θα ξεπεράσει εκείνη της συνδεσιμότητας, καλύπτοντας το 68% του συνόλου της αξίας της αγοράς μέχρι το 2025. Μόνο το 5% των σχετικών δαπανών θα αφορά τη συνδεσιμότητα, ενώ το 27% θα απορροφούν οι επαγγελματικές υπηρεσίες IoT, όπως το system integration.

“Υπάρχει μια ανησυχία μήπως οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών δεν μπορέσουν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία του ΙοΤ και αρκεστούν σε ένα δευτερεύοντα ρόλο, όπου θα συμβουλεύουν απλά άλλες εταιρείες σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης της καινοτομίας του, καθώς οι ίδιες δεν θα είναι σε θέση να αποδείξουν ότι μπορούν να το κάνουν”,σημειώνει το GSMA. Άλλωστε – θυμίζουν οι αναλυτές – υπάρχουν λίγα παραδείγματα, κατά τα τελευταία χρόνια, όπου οι τηλεπικοινωνίες ηγήθηκαν μιας ανερχόμενης βιομηχανίας και συνέχισαν να πρωτοστατούν σε αυτήν και στην περίοδο της εξέλιξης της.

Με τον αριθμό των συνδεδεμένων καταναλωτικών συσκευών και των βιομηχανικών μηχανημάτων να αυξάνεται ταχύτατα, το οικοσύστημα IoT θα εξελιχθεί σε μια αγορά τρισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία. Ωστόσο, η ευκαιρία για έσοδα απομακρύνεται από την απλή σύνδεση των συσκευών. Περιλαμβάνει μια συνολική εμπειρία της τεχνολογίας ΙοΤ, από την αντιμετώπιση ειδικών τομέων με προσαρμοσμένες λύσεις, η οποία με τη σειρά της απαιτεί την προσαρμογή των επιχειρηματικών μοντέλων σε αυτές τις τάσεις της αγοράς.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr