Πόσοι διαβάζουν τα email σας εάν έχετε λογαριασμό στην Google;

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Θα πρέπει να σκεφτείτε διπλά, πριν δώσετε την άδεια σε άλλες εφαρμογές να αποκτήσουν πρόσβαση στο Gmail σας.

Χρήστες που έχουν συνδέσει τον λογαριασμό του στο Gmail με τρίτες εφαρμογές μπορεί να έχουν δώσει, παρά τη θέλησή τους, την άδεια σε προγραμματιστές να διαβάζουν τα email τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, εκπρόσωπος μιας εταιρείας του χώρου ανέφερε ότι αυτό αποτελεί ένα «σύνηθες βρώμικο μυστικό».

Όπως αναφέρει το BBC, η Google δεν αρνήθηκε ότι η πρακτική αυτή παραβιάζει τους κανόνες της, ενώ ένας αναλυτής διαδικτύου δήλωσε «έκπληκτος» για το ότι η αμερικανική εταιρεία επέτρεψε κάτι τέτοιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Gmail είναι η δημοφιλέστερη εφαρμογή email, με 1,4 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Όπως είναι γνωστό, η Google επιτρέπει σε όσους έχουν λογαριασμό στο Gmail να τον συνδέουν με άλλες εφαρμογές διαχείρισης, ή με υπηρεσίες όπως ταξιδιωτικά προγράμματα ή σύγκριση τιμών.

Όταν συνδέει κάποιος το Gmail του με τέτοιου είδους εφαρμογές, πολύ συχνά ερωτάται εάν συναινεί στην «ανάγνωση, αποστολή, διαγραφή και διαχείριση των email». Κι όπως σημειώνει η WSJ, πίσω από αυτό κρύβεται πολλές φορές η δυνατότητα των προγραμματιστών να διαβάζουν τα μηνύματα.

Για παράδειγμα, η Edison Software παραδέχθηκε στην WSJ, ότι είχε διαβάσει τα emails εκατοντάδων χρηστών του Gmail, προκειμένου να βελτιώσει ένα λογισμικό της. Μια άλλη εταιρεία, η eDataSource, ανέφερε ότι οι μηχανικοί της είχαν και αυτοί διαβάσει πολλά emails για να βελτιώσουν τους αλγόριθμους που ανέπτυσσαν.

Και στις δύο περιπτώσεις οι εταιρείες δήλωσαν ότι δεν ζήτησαν ειδική άδεια από τους χρήστες για να διαβάσουν το Gmail τους, επειδή θεωρούσαν ότι η πρακτική αυτή είχε ήδη τη συγκατάθεση των χρηστών.

Η Google δήλωσε ότι μόνο εταιρείες που είχαν περάσει από έλεγχο, μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά μηνύματα χρηστών και μόνο εφόσον οι χρήστες είχαν σαφώς δώσει προηγουμένως τη συγκατάθεσή τους για κάτι τέτοιο.

Μάλιστα συμβούλευσε τους χρήστες να επισκεφθούν τη σελίδα του λογαριασμού τους Google, για να δουν προσεκτικά ποιές εφαρμογές τρίτων είναι συνδεμένες με το λογαριασμό τους και στη συνέχεια να ανακαλέσουν από από όποιες δεν θέλουν, την άδεια που στο παρελθόν έχουν δώσει για πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τους.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com